Данилюк обіцяє розмову Зеленського з урядом про газ

14:50, 22.04.2019
Данилюк обіцяє розмову Зеленського з урядом про газ

(фото: facebook.com / Олександр Данилюк)

Представник команди кандидата у президенти Володимира Зеленського Олександр Данилюк пообіцяв, що на посаді президента Володимир Зеленський підніматиме питання обґрунтованості ціни на газ перед урядом.
 
Про це він сказав "Українській правді".
 
"Ви знаєте, що сфера тарифів не знаходиться у сфері компетенції президента. Але ми вже проаналізували ситуацію, ми бачимо, що ринкова ціна на газ зменшилася, суттєво зменшилася порівняно із зимовим періодом. Якщо ми говоримо про ринкову ціну, то очікування такі, що це має відобразитися на ринку України", - сказав Данилюк.
 
За його словами, після вступу на посаду Зеленський має запитати про обґрунтованість цін на газ у Кабінету міністрів.
 
"Що ми зараз бачимо - те, що газ для населення коштує дорожче, як для бізнесу. Тобто звичайно, коли президент заступить на свою посаду, він буде піднімати це питання досить принципово перед урядом. Так, це відповідальність уряду, але буде дуже цікаво подивитися, яка буде аргументація уряду щодо ринкових умов", - сказав Данилюк. 
 
Стосовно іншого очікування виборців - притягнення до відповідальності представників влади за корупційні злочини, член команди Зеленського сказав наступне:
 
"Стосовно посадок. Що може зробити президент? Він не буде втручатися в процеси і заважати антикорупційним органам робити свою роботу. Сам він не може саджати чи не саджати людей - тоді він нічим не відрізнятиметься від старої системи".
 
"Тому ще раз: у президента не буде кнопки посадити чиновників, але він буде забезпечувати умови, щоб правоохоронні органи і суди займалися своєю роботою", - заявиви Данилюк.
 
Як повідомляла "УМ", раніше Юлія Тимошенко заявила, що треба поміняти уряд не чекаючи виборів до Верховної Ради.
 

Нагадаємо, Володимир Зеленський перемагає в ІІ турі виборів з попереднім результатом 73,21% голосів. Петро Порошенко отримав 24,45%. Згідно з даними, який ввечері 21 квітня оголосив Національний екзит-пол, за Володимира Зеленського проголосували 73,2%, за чинного главу держави Петра Порошенка - 25,3% виборців.

 
Після оголошення результатів екзит-полу Володимир Зеленський пообіцяв, що не підведе українців. Також Зеленський розповів про свої перші кроки на посаді президента. Він зокрема заявив, що не бачить Юрія Луценка на посаді генпрокурора.
 
Зеленського вже привітали з перемогою посольство США в Україні, президент-утікач Віктор Янукович, глава УПЦ МП Онуфрій, канцлер Німеччини Ангела Меркель та політики в Росії.
 
При цьому в штабі Зеленського заявили, що обійдуться без привітань Януковича та пропагандистів з Росії і України.
 
У свою чергу президент Петро Порошенко привітав Володимира Зеленського з перемогою на виборах. Водночас він заявив, що з політики не піде. Він пообіцяв: "Наша команда буде захищати курс на членство в Євросоюзі та НАТО. Лише у цій організації ми можемо гарантувати безпеку України, можемо отримати надійний захист від Росії як від країни-агресора".
 
А перший заступник голови Верховної Ради та уповноважений президента з ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко заявила, що вона з командою Петра Порошенка готова до роботи в опозиції.
 
Український соціолог, директор Фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна висловила думку, що перемога Зеленського - це вирок нинішній політиці в Україні.