Володимир Зеленський відповів Порошенку «маріонеткою Свинарчука»

07:13, 01.04.2019
Володимир Зеленський відповів Порошенку «маріонеткою Свинарчука»

(Фото REUTERS/Valentyn Ogirenko)

Шоумен Володимир Зеленський звернувся до чинного президента Петра Порошенка із запитанням: він є "маріонеткою Свинарчука" чи "Свинарчук - маріонетка Порошенка".

Так Зеленський відреагував на слова президента, які Порошенко сказав після оголошення ексзит-полів.

Дослівно Петро Порошенко заявив наступне: «Доля звела мене — і я не соромлюся сказати про це — з маріонеткою Коломойського. Коломойському ми не дамо жодного шансу»що він "маріонетка Коломойського". Дивіться відео, як це було. 



Нагадаємо, Свинарчук - це попереднє прізвище екс-першого заступника секретаря Ради нацбезпеки Олега Гладковського та його сина Ігоря. Журналісти-розслідувачі з видання "Bihus.info" з'ясували, що люди з оточення Петра Порошенка курували розкрадання в оборонці. Зокрема, йшлося і про сина заступника секретаря РНБО Ігоря Гладковського.

Закидали 22-річному Гладковському, що він отримув відкати за контрабандні російські деталі, куплені для української військової техніки. І при цьому держпідприємства переплачували за них у 2-4 рази. Керівництво "Укроборонпрому" знало про оборудки і давало на них згоду.

Згодом причертність сина Гладковського до "оборонних" схем підтвердила і Генеральна прокуратура.   

4 березня Порошенко звільнив Гладковського з РНБО. Та заявив, що ініціює міжнародний аудит і комплексну ревізію усіх контрактів державного концерну "Укроборонпром".


Згодом видання "Bihus.info" заявило, що усі слідчі органи, включно з НАБУ, "зливали" справи по Гладковському за хабарі.

4 березня президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секратаря РНБО. Він також заявив, що РНБО ініціює міжнародний аудит і комплексну ревізію всіх контрактів державного концерну "Укроборонпром".

Замість Олега Гладковського до РНБО був призначений полковник ЗСУ Сергій Кривонос.