В Конгресі США пройшов засекречений брифінг щодо нових санкцій проти Росії

08:48, 30.01.2018
В Конгресі США пройшов засекречений брифінг щодо нових санкцій проти Росії

Палата представників Конгресу США (REUTERS)

Представники Державного департаменту провели засекречений брифінг для верхньої палати Конгресу щодо санкцій проти Росії.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на заяви американського сенатора від Демократичної партії Бена Кардіна.

"Закон про санкції в Росії включає положення, що передбачає санкції щодо тих, хто проводить значні операції з російськими оборонними і розвідувальними секторами, в разі, якщо вони не продемонструють істотне скорочення цієї торгівлі", - повідомив сенатор.

"Сьогодні адміністрація провела секретний брифінг щодо дипломатичних зусиль США в цьому напрямку, і я високо ціную участь адміністрації в роботі Конгресу з цього питання. Я не збираюся обговорювати секретну природу цих обговорень, але я зосереджений на цих санкціях і буду продовжувати суворий нагляд, щоб переконатися, що здатність російського уряду проводити цю торгівлю істотно ускладнена", - заявив Кардін.

"США повинні бути готові запровадити санкції, якщо закон буде явно порушений. Адміністрація не повинна розслаблятися в цих зусиллях, і я очікую постійного і регулярного діалогу з цього питання", - додав він.

Як повідомляла "УМ", представниця Державного департаменту США Гетер Нойерт заявила, що існуючі санкції вже нанесли Росії мільярдні збитки, тому вводити нові недоцільно.

Варто відзначити, що 29 січня в США мали представити в Конгресі так званий "кремлівський список", який включатиме осіб, пов’язаних із Володимиром Путіним та його оточенням, проти яких США може ввести санкції.