Ангела Меркель закликала Путіна припинити війну в Україні

08:27, 08.02.2017
Ангела Меркель закликала Путіна припинити війну в Україні

Меркель знову закликала Путіна вивести війська з України

Канцлер Німеччини Ангела Меркель 7 лютого закликала президента Росії Володимира Путіна пирпинити війну в Україні, повідомляє "Радіо Свобода".

Ангела Меркель під час телефонної розмови повідомила президенту Росії, що той має використати вплив на терористів на сході України, щоб допомогти покласти край бойовим діям. Про перемовини розповів речник німецького уряду Штеффен Зайберт.

"Сторони погодилися, що нові зусилля мають бути зроблені для забезпечення припинення вогню, і попросили міністрів закордонних справ і їхніх радників залишатися в тісному контакті», - повідомив Зайберт.

Кремль у повідомленні про цю розмову вказав, що Меркель і Путін висловили «серйозну стурбованість у зв’язку з ескалацією збройного конфлікту, що призводить до людських жертв».

Меркель разом із президентом Франції Франсуа Олландом понад два роки докладають зусиль, щоб покласти край конфлікту. За їхнього сприяння у 2015 році були укладені Мінські угоди, які так і не були виконані.

Українська сторона постійно наголошує, що саме Кремль винен у ескалації бойових дій у збройному конфлікті та постачанні озброєння і військових на Донбас.

Нагадаємо, що у вівторок 7 лютого розгорівся скандал після заяви посла Німеччини в Україні, що вибори на Донбасі можуть відбутися до виведення російських військ з території України.