Меркель відповіла Зеленському але до Бучі не приїде

15:32, 04.04.2022
Меркель відповіла Зеленському але до Бучі не приїде

Колишня канцлерка Ангела Меркель не вважає, що помилялася у 2008 році.

Колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель, попри численні воєнні злочини росіян на Київщині, вважає правильною позицію ФРН у 2008 році - не приймати Україну до НАТО.


Як інформує Україна молода, про це заявила в понеділок речниця Меркель на запит агентства DPA.


"Федеральний канцлер доктор Ангела Меркель підтримує свої рішення у зв'язку з самітом НАТО 2008 року в Бухаресті", - сказала речниця.


Водночас, Меркель підтримала міжнародні зусилля щодо припинення російської загарбницької війни в Україні, але не стала реагувати на запрошення приїхати в Бучу.


«З огляду на звірства в Бучі та інших місцях України, усі зусилля федерального уряду та міжнародної спільноти мають бути на боці України та покласти край варварству та війні Росії проти України. Ці кроки мають повну підтримку колишньої канцлерки", - додала речниця.


Президент України Володимир Зеленський розкритикував Ангелу Меркель та Захід за нерішучість та багаторічні поступки РФ. Він наголосив, що саме через позицію Німеччини та деяких інших країн відбувалися численні воєнні злочини кремлівського режиму.


Володимир Зеленський  запросив колишню федеральну канцлерку Німеччини Ангелу Меркель та експрезидента Франції Ніколя Саркозі відвідати Бучу, щоб самим побачити, до чого призвела політика поступок Росії. 


«Я запрошую пані Меркель і пана Саркозі (президент Франції 2007−2012) відвідати Бучу та побачити, до чого за 14 років призвела політика поступок Росії. Побачити на власні очі закатованих українців та українок», — закликав він.


Зеленський також нагадав, що 3 квітня виповнилося 14 років саміту НАТО в Бухаресті, коли був шанс забрати Україну з "сірої зони" на сході Європи.


Як повідомляла УМ, міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер виступає категорично проти запровадження ембарго на російські енергоносії в рамках санкційної політики ЄС за вторгнення в Україну.