Мера Києва Кличка не пустили зустрічати канцлерку ФРН Меркель

13:11, 22.08.2021
Мера Києва Кличка не пустили зустрічати канцлерку ФРН Меркель

Віталія Кличка не пустили зустріти Ангелу Меркель через протистояння з Офісом президента.

Мер Києва Віталій Кличко, який, згідно з протоколом, прибув зустрічати в аеропорт «Бориспіль» канцлерку Німеччини Ангелу Меркель, не зміг потрапити в залу прибуття офіційних делегацій.

 

Його просто не пустили туди!

 

Як інформує «Україна молода», про це обурений Кличко особисто повідомив на своїй сторінці у фейсбуці у неділю.  

 

«Друзі! Прибув в аеропорт «Бориспіль», де, за протоколом, як мер столиці, мав зустрічати канцлерку Німеччини Ангелу Меркель. Як це було і під час її минулих візитів до Києва.Але цього разу мене не пустили. Силою прориватися, звичайно, не буду», – написав Віталій Кличко.

 

Він додав, що таке в його практиці мерасталося вперше.

 

«Тому цікаво: в «проєвропейському» Міністерстві закордонних справ України вирішили терміново порушити протокольні заходи? Чи отримали команду і так тремтіли, що влаштували такий цирк?!» – риторично запитує мер Кличко в своєму дописі.

 

В опублікованому ним відео можна побачити, що причиною відмови стало те, що Віталія Кличка «немає в списках». Так мотивував відмову охоронець на вході.

 

Вже пізніше в іншому пості мер Києва написав:

 

«Замість того, щоб думати, як укріплювати українсько-німецькі відносини, на Банковій півночі розробляли план, як не допустити зустрічі Меркель із Кличком.  Переконаний, у зовнішній політиці влада має демонструвати консолідацію зусиль, а не дріб’язковість і слабкість. А поки що, на жаль, демонструє слабкість… Тим самим ослаблюючи позиції України!».

 

 

Як повідомляла "УМ", між Офісом президента і КМДА на чолі  Кличком наразі триває конфлікт через політичний вплив у столиці. 

 

Канцлерка ФРН Ангела Меркель прибула з візитом до Києва сьогодні, 22 серпня. Після прибуття до української столиці канцлерка взяла участь у церемонії покладання вінка до Могили невідомого солдата, повідомляє агенція dpa. 

 

Потім очільниця німецького уряду, згідно з програмою візиту, вшанує пам'ять загиблих під час Революції гідності на Майдані Незалежності.

 

У програмі її візиту передбачені зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським і прем'єр-міністром Денисом Шмигалем.