Круглий стіл «Війна 2014 - 2024 рр: Сутність російської агресії та засади української Перемоги» пройшов у КПІ

15:03, 29.02.2024
Круглий стіл «Війна 2014 - 2024 рр: Сутність російської агресії та засади української Перемоги» пройшов у КПІ

Герой України Ігор Гордійчук (третій ліворуч), вручив нагороди науковцям та громадським діячам. (Фото надано організаторами)

28 лютого 2024 року у Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» відбувся круглий стіл «Війна 2014 – 2024 рр.: сутність російської агресії та засади української перемоги».
 
Участь у заході взяли  представники  25 університетів,  а також громадські організації та бібліотеки міста Києва та Київської області.
 
Метою круглого столу стало розкриття сутності російської агресії проти України та формулювання засад Української перемоги. Учасники  заходу висвітлили  важливі  питання, які стосуються висвітлення методів та засобів  російської інформаційної війни проти України. 
 
Учасники заходу вважають, що  засадами Української перемоги є –  єдність Українського народу, підтримка Збройних сил України,  знищення радянських міфів в гуманітарній сфері та розвиток соціально-економічної складової, що є важливим інструментом   для створення сучасного озброєння та оснащення Української армії.
 
Герой України, генерал-майор Ігор Гордійчук наголосив на  трьох  складових успіху України: «Перша –  це стійкість Збройних сил України, друга – об’єднання народу навколо ідеї  збереження держави, третя  –  це міжнародна підтримка». 
 
Однією з головних засад української перемоги є збереження та розвиток української мови: «Українська мова провела народ над проваллям небуття і зберегла українців у сучасній цивілізації» – зазначив директор Інституту української мови Павло Гриценко та подарував бібліотеці КПІ  «Карту українських етнічних земель» 1871 р. 
 
Таку ж думку озвучив голова «Просвіти» Павло Мовчан: «Рідне слово береже рідну землю! Будьмо рідномовними, будьмо непереможними!».
 
Голова Руху «Україна в НАТО» Іван Заєць закликав ні на мить не забувати, що росія веде проти України екзистенційну війну на винищення української нації та ліквідації Української державності. 
 
Голова Конгресу української інтелігенції, академік Георгій Філіпчук у своєму виступі підкреслив на важливості збереження української ідентичності та  розкритті злочинів комунізму та путінізму: «Саме в бібліотеках зберігаються знання, які так необхідні сьогодні в школах та університетах. Російські окупанти знищили до 200 мільйонів українських знижок.  Вдумайтеся! Для того, щоб їх відновити, потрібно  18 мільярдів гривень!».
 
Голова Національної асоціації дослідників Голодомору-геноциду українців Олеся Стасюк  зазначила: «Коли наші військові зі зброєю в руках захищають нашу державу, ми зобов’язані захистити  гуманітарну сферу України, що є запорукою спільної перемоги над екзистенційним ворогом. Перемога України та демократичного світу над путінізмом стане водночас остаточною перемогою і над комунізмом».
 
Під час заходу були представлені новітні наукові дослідження, що розкривають злочини кремля проти української нації та  безоплатно  передані університетам та бібліотекам Київщини. 
 
За надану  надану допомогу військовим та підняття іміджу Української армії, Герой України Ігор Гордійчук, вручив нагороди науковцям та громадським діячам.