Об’єднання українців – це запорука перемоги України

18:25, 18.01.2024
Об’єднання українців – це запорука перемоги України

Вважливу підтримку ЗСУ у боротьбі з російською окупаційною армією надають волонтерські та громадські організації.

Віковічне протистояння двох світів – вільного українського і тоталітарного московського досягло апогею. В черговій війні московського диктатора путіна проти вільного світу Господь Бог – на боці незламних українців, які врешті-решт здолають  тоталітарного монстра.

           

Віками у московії формувалася рабська психологія, у першу чергу пануючого класу, який беззаперечно демонстрував покірність тиранам.

 

Демократичні  традиції вільних українських республік Новгорода і Пскова знищені у геноцидний спосіб московськими князями Іваном ІІІ та Іваном ІV.

 

Яскраву характеристику ментального стану підданих московського князівства за часи Василя ІІІ надав посол імперії Габсбургів Сігізмундт Герберштейн у 16 ст.: «Владою, яку він має над своїми підданими, він перевершив усіх монархів цілого світу... Усіх однаково він пригнічує жорстоким рабством... Його ж піддані ... називають себе холопами ... тобто рабами государя ... Цей народ отримує більше задоволення у рабстві, ніж у свободі».

           

Масовий терор деспотичної держави паралізував волю людей. Утвердження стосунків підданства в рабській формі привело на московії до неспроможності функціонування опозиції. Деспотія стає нормою існування, що у свою чергу привело до посилення кріпосного ладу, який все більше нагадував рабовласництво.

           

Впродовж своєї історії український етнос тяжів до демократичної системно-політичної форми існування. Імунітет і традиції українського суспільства формували динаміку нашої ідентичності у напрямку до більшої свободи і не могло толерувати з азійською деспотією московських царів.

           

Українцям впродовж  ХХ ст. довелося платити високу ціну за бажання відродити вільну Українську державу. Комуністичний тоталітарний режим у власній жорстокості  не поступався московській деспотії,  здійснивши особливо тяжкі злочини проти української нації: під час масового штучного голоду у 1921-1923 рр. знищено 3,5 млн українців; під час Голодомору-геноциду 1932-33 рр. знищено 10,5 млн українців; під час масового штучного голоду 1946-1947 рр. – 1,5 млн українців. Всього під час голодоморів кремль винищив 15, 5 млн українців. І це не враховуючи масові розстріли, репресії, депортації, які здійснював кремль  протягом ХХ ст.

           

У ХХІ ст. політичний рашистський режим поставив за мету знищити Українську державність у агресивний брутальний спосіб, а українцям влаштувати черговий геноцид!

 

20 лютого 2014 року кремль розпочав війну проти незалежної України. 24 лютого 2022 року путін офіційно заявив про денацифікацію, демілітаризацію та знищення Української держави. Але це консолідувало українську націю у наданні відсічі московитам.

 

Український народ спільно із Збройними силами України героїчно захищає свою державу та майбутнє української нації.

 

Вважливу підтримку ЗСУ у боротьбі з російською окупаційною армією надають волонтерські та  громадські організації.  Особливо важливо, щоб кожен українець, кожен громадянин України став на захист незалежності Української держави. Саме  це є запорукою нашої спільної перемоги над ворогом!

 

Осторонь не залишаються і науковці, які працюють в університетах та установах Національної академії наук України. Саме вони тримають оборону в гуманітарній сфері, особливо це важливо  під час  інформаційної війни росії проти України, яка ведеться з часу отримання Україною незалежності.

 

Прикладом є діяльність Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка, Конгресу української інтелігенції, Національної асоціації дослідників Голодомору-геноциду українців та інших, які активно долучилися до шляхетної справи. Арсенал їхньої підтримки фронту складає не лише ідеологічна складова, а й постачання на передову необхідних засобів захисту воїнів,  медикаментів тощо.

 

 

Починаючи з 2014 року, громадські організації  за підтримки благодійних фондів та патріотів України передали до Збройних сил України та добровольчих підрозділів: 20 автомобілів, 1500 бронежилетів, 500 захисних шоломів,  тепловізори, розвідувальні дрони, прилади нічного бачення, амуніцію, медикаменти та ін., що допомагає нашим героям перемагати ворога.

 

На сьогоднішній день особливо важливим є  національно-патріотичне виховання молоді, військовослужбовців ЗСУ. З цією метою науковці, дослідники та громадські діячі займаються встановлення історичної правди, у тому числі розкриваючи злочини комунізму та тоталітаризму.  До навчальних закладів, у тому числі і військових, бібліотек за ці роки передано десятки тисяч книг з правдивою історією України.

 

Активну підтримку Збройним силам України та нашій державі надає українська діаспора. Завдяки фінансовій підтримці якої пройшли лікування десятки наших хлопців з добровольчих підрозділів. Закуповувалася та передавалася як необхідна техніка так і обладнання.

 

Велика вдячність благодійникам: «Корпусу Миру», «Фонду Катерини Ковшевич», «Разом для України», «Гетьманській столиці» та іншим. Закликаємо світову спільноту  посилити допомогу Україні та стати пліч-о-пліч заради збереження демократичних цінностей та перемоги світла над злом.

 

Від імені громадських організацій,

Доктор історичних наук, професор Ганна Капустян