Крулевець – не Калінінград: Кремль лютує через перейменування анексованого міста

17:28, 10.05.2023
Крулевець – не Калінінград: Кремль лютує через перейменування анексованого міста

Місто Кенігсберг або Крулевець було анексовано срср у 1945 році та перейменовано на честь злочинця калініна. (Фото: neweasterneurope.eu)

Офіційна Москва неабияк розлютилася через те, що комісія при Головній геодезичній службі Польщі рекомендує полякам називати Калінінград згідно зі старою польською назвою - Крулевець, а область – Крулевецькою

 

Зокрема, речник Кремля Дмітрій Пєсков вважає, що рішення Польщі змінити вживання у польській мові назви Калінінграду та області «межує з божевіллям».

 

Як інформує Україна молода, про це Пєсков заявив у коментарі російським пропагандистським ЗМІ в середу.

 

«Це вже навіть не русофобія, це якісь процеси на межі з божевіллям, що відбуваються у Польщі», – маніпулює речник путіна.

 

Так він відповів на питання про зміну назви для Калінінграду та про акцію у Варшаві, коли посла московії не пропустили з квітами до радянського пам’ятника і він врешті залишив їх під меморіалом українцям, загиблим внаслідок російської агресії.

 

Пєсков ще й мав нахабство додати, що Польща протягом усієї історії нібито «час від часу скочується у це божевілля своєї ненависті до росіян і нічого доброго для Польщі і поляків це не приносить».

 

 

Як повідомляла «УМ», комісія зі стандартизації географічних назв за межами Польщі, що діє при Головній геодезичній службі країни, ухвалила рішення більше не називати російський Калінінград – Калінінградом, а область – Калінінградською.

 

Для міста з російською назвою (на честь кривавого злочинця) у польській державі рекомендують уживати лише польську назву Крулевець, а для області – Крулевецька область.

 

Нагадаємо, 9 травня у Варшаві громадські активісти заблокували послу московії шлях, і йому довелося покласти квіти до меморіалу загиблим українцям, замість радянського пам’ятника, до якого він прямував.