МЗС закликало парламенти всіх держав визнати Голодомор геноцидом українців

12:28, 28.10.2022
МЗС закликало парламенти всіх держав визнати Голодомор геноцидом українців

Україна, 2022 рік: російські злочини проти українського народу продовжуються. (Фото 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців)

Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ звернувся до парламентів усіх держав із закликом підтримати Україну, визнавши штучний радянський Голодомор 1932-1933 років в Україні геноцидом.

 

Як інформує УМ, про це йдеться у відеозверненні глави української дипломатії, яке він оприлюдненому 28 жовтня у Твіттері.

 

Кулеба нагадав, що 26 листопада Україна вшановує пам'ять мільйонів невинних жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років.

 

Глава МЗС зазначив, що 80 років тому радянський режим на чолі зі Сталіним влаштував штучний Голодомор, який спричинив смерть мільйонів українців. Цей акт геноциду був жахливим злочином, адже радянська влада забрала в українських селян усі харчі й оточила помираючі села міліцією та військовими, не даючи змоги приреченим на смерть людям вибратися звідти.

 

Читайте також: Дії росії в Україні нагадують Голодомор - канадський міністр

"Мільйони людей померли від голоду на родючій українській землі. Скоюючи цей геноцид, Сталін хотів знищити український народ і зміцнити свій тоталітарний режим. Ми закликаємо парламенти всіх держав підтримати Україну сьогодні, зробивши простий політичний крок і визнавши штучний сталінський Голодомор 1932-1933 років геноцидом українців", - сказав міністр.

 

Він акцентував, що визнання Голодомору геноцидом особливо важливе сьогодні, коли росія скоює інший геноцид українців.

 

Міністр зауважив, що непокаране зло з часом стає сильнішим.

 

"Ми маємо покарати зло за всі попередні і нинішні злочини", - наголосив Кулеба.

 

Як повідомляла УМ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у зверненні до міжнародної конференції щодо війни в Україні «Міжнародне право проти геноциду» у Берліні 21 жовтня закликав Бундестаг визнати Голодомор геноцидом українського народу та наголосив на геноцидній складовій війни росії проти України.