У Варшаві вшанували пам’ять українських героїв з Армії УНР

19:03, 14.10.2022
У Варшаві вшанували пам’ять українських героїв з Армії УНР

У Польщі вшановано пам’ять борців за Європейську Україну, Героїв Небесної Сотні, усіх полеглих військових, добровольців, волонтерів, жертв російської агресії (Фото: Посольство України в Польщі)

У День захисників і захисниць України у польській столиці  вшанували пам’ять українських героїв. 

 

У Варшаві біля пам'ятної таблиці борцям за Європейську Україну та в місцях спочинку воїнів Армії УНР відбулося покладання квітів та запалення свічок Послом України в Польщі ВасилемЗваричем і дипломатами Посольства.

 

Як інформує Україна молода, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Польщі. 

 

Таким чином було вшановано пам’ять українських героїв, які упродовж століть боронили Україну, а також всіх тих, хто сьогодні ціною власного життя захищає її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність, даючи відсіч російському окупанту.

 

 

Вічна пам’ять тим, хто віддав своє життя за Батьківщину. Низький уклін захисникам і захисницям, які захищають її сьогодні. Слава Україні! Героям слава!», – висловили свою пошану у диппредставництві.

 

 

Нагадаємо, День захисників і захисницьУкраіни, – державне свято, що відзначається  14 жовтня. Започатковано 14 жовтня 2014 року президентським указом з назвою День захисника України. 

 

14 липня 2021 року Верховна Рада перейменувала  свято на День захисників і захисниць України.

 

Як повідомляла УМ, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний привітав захисників та захисниць України і запевнив,, що українці, які обрали шлях воїна, обов’язково звільнять свою землю від ворожої навали.