МЗС обурене угорським підручником з пропагандою війни в Україні

11:41, 07.09.2022
МЗС обурене угорським підручником з пропагандою війни в Україні

Одна із ілюстрацій у скандальному угорському підручнику з географії для восьмикласників. (Фото з відкритих джерел)

Якнайшвидшого виправлення неправдивої інформації в угорському підручнику з антиукраїнською пропагандою вимагає Міністерство закордонних справ України.

 

Як інформує УМ, про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко.

 

"МЗС України відомо про ситуацію з підручником географії для восьмого класу в Угорщині", - сказав він.

 

За його словами, вчора українські дипломати провели зустріч в угорському зовнішньополітичному відомстві, під час якої наголосили на неприйнятності подання недостовірних та викривлених фактів про Україну.

 

"Вимагаємо якнайшвидшого виправлення неправдивої інформації в підручнику", - заявив Ніколенко.

 

Нагадаємо, що в Угорщині державний центр розробив підручник географії для 8-го класу, переповнений антиукраїнською пропагандою та брехливими фактами, здатний "запрограмувати" школярів на вороже ставлення до України.

 

У підручнику угорських школярів переконують, що в Україні точиться громадянська війна, до якої Росія напевно не причетна.

 

Допис супроводжується малюнком, на якому Україну розривають російський ведмідь та чоловіки в символіці США і Євросоюзу. Школярів при цьому запитують: "Кому (з них) має належати Україна?"

 

Як повідомляла УМ, британський музикант, один із засновників легендарного гурту Pink Floyd Роджер Вотерс написав відкритий лист Олені Зеленській, в якому вкотре підтвердив свою ненависть до українців.