Фільм «Революція під прицілом» доступний у YouTube, відео

15:00, 21.11.2021
Фільм «Революція під прицілом» доступний у YouTube, відео

Документальний фільм "Революція під прицілом" буде доступним лише тиждень. (facebook.com/osollll)

Документальний фільм "Революція під прицілом" виклали у відкритий доступ на YouTube 21 листопада, в День Гідності та Свободи.

 

Як повідомляє Україна молода, про це розповіла режисерка фільму Олена Солодовнікова під час презентації фільму в Українському кризовому медіацентрі.

 

За її словами, фільм можна переглянути на сторінці Force news у Ютубі.

 

Вона також зазначила, що коли у неї виникла задумка про зйомки фільму, початковою ідеєю у неї було зібрати думки людей, які робили Революцію гідності, та показати, як змінилися (чи не змінилися) їхні погляди з того часу.

 

Режисерка, в першу чергу, хоче показати цей фільм так званому поколінню «альфа», якому під час Революції гідності було 9-10 років і яке погано пам’ятає ці події.

 

Пані Солодовнікова також розповіла, що під час роботи виникла ідея записати не тільки тих, хто був на боці Революції, а й так званих опонентів, та коли команда  почала шукати людей, які би погодилися на інтерв’ю, єдиний, хто погодився поспілкуватися, - це колишній командир роти «Беркут» Михайло Добровольський.

 

«Фільм вийшов про протистояння майданівців і силовиків, ніхто з яких на сьогодні не покаявся», - розповіла режисерка фільму Солодовнікова.

 

Вона також додала, що Добровольський, після того як вийшов на пенсію, продовжує судитися, але не переховується, а перебуває у Києві.

 

Прессекретар "Правого сектору" Артем Скоропадськийзазначає, що такий фільм дуже потрібний, аби люди пам’ятали, що відбувалося.

 

«Ми бачимо, що стільки років уже минуло, і, по суті, революція наша не закінчена і тому, що структурні зміни у державі не відбулися», - сказав він.

 

Голова ГО "Центр гуманітарних місійЄгор Воробйов, яка займалась постпродакшеном  фільму зазначив, що представляє ветеранську організацію, більшість членів якої після Майдану вирушили на схід, тому й допомагали у створенні цього проєкту.

 

«Це нестандартний фільм. Тут розповідається не стільки історія, скільки трансформація цієї історії у кожного з героїв», - сказав Воробйов.

 

У фільмі також узяли участь Валерій «Індєєц», який втратив око в результаті пострілу снайпера на вулиці Грушевського;

Володимир Парасюк, що поставив Януковичу ультиматум про відмову від влади;

Ігор Луценко, який був викрадений та побитий в лісі;

Артем Скоропадський – свідок пожежі в Будинку профспілок;

Інна Плеханова – мати загиблого героя Небесної сотні;

Олег Магалецький, що вів перемовини з «беркутівцями» про припинення насильства; Микола Кузнєцов – викладач, якого разом із сином жорстоко побили силовики.

 

 

Як раніше інформувала УМ, президент Зеленський змушений був закривати вуха під захистом бодігардів і в присутності глави свого Офісу Андрія Єрмака, коли почув вигуки «Ганьба!» від людей на свою адресу в центрі Києва в неділю.