Укрпошта ввела в обіг марку з тральщиком «Черкаси»

08:30, 20.11.2021
Укрпошта ввела в обіг марку з тральщиком «Черкаси»

На марці представлено корабель ВМВс ЗСУ «Черкаси». (ukrposhta.ua)

Компанія Укрпошта привітала українців з Днем Гідності та Свободи, випустивши в серії «Краса і велич України. Севастополь», поштову марку «Морський тральщик «Черкаси» U311».

 

Як повідомляє «Україна молода», про це інформує Укрпошта на офіційному сайті.

 

На марці представлено корабель Військово-Морських Сил Збройних Сил України «Черкаси», який після трагічних подій в березні 2014 року, коли український екіпаж відмовився здатися окупантам та 20 днів провів в облозі, стали називати символом спротиву російській окупації Криму.

 

Ідея відтворення на поштовій марці тральщика «Черкаси» належить Кримському товариству Асоціації філателістів України.

 

«Кримські філателісти запропонували на поштовій марці, присвяченій Севастополю, зобразити український корабель «Черкаси» - символ спротиву та волі, що виявили українські моряки, відмовившись виконати вимоги російських військових здати корабель та перейти на бік Росії.

 

Звичайно, Художня рада Укрпошти підтримала цю ідею, бо з таким сюжетом поштова марка не тільки нагадає про суть державного свята, але і про вклад українських військових. А також нагадає всім, що Крим – це Україна», - прокоментував генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

 

Номінал марки – V (10,50 грн), що відповідає тарифу на пересилання непріоритетного простого листа масою до 50 г у межах України. Фото для марки надано службою зв’язків з громадськістю Командування ВМС ЗС України.

 

Погашення марки «Морський тральщик «Черкаси» U311» спеціальним штемпелем «Перший день» традиційно відбулося у Києві на головпоштамті.

 

Серію «Краса і велич України» було започатковано Укрпоштою у 2013 році. Протягом 2013 – 2020 років, у рамках цього проєкту, з’явилися поштові марки і блоки, присвячені 24 регіонам України. Цього року серія завершується випуском, присвяченим Рівненській області.

 

Як повідомляла «УМ», у лютому 2021 року випуск марок із українськими воїнами «Укрпошта» приурочила до Дня радянської армії, що викликало неабиякий скандал.