Через звірства нацистів Німеччина має зробити все для деокупації Криму – Мельник

14:48, 17.03.2021
Через звірства нацистів Німеччина має зробити все для деокупації Криму – Мельник

У ХХ столітті нацисти забрали життя понад 8 мільйонів українців.

Посол України у Німеччині  Андрій Мельник переконаний, що моральним обовязком Німеччини є зіграти вирішальну роль для деокупації Криму. У часи Другої світової півострів особливо постраждав від дій нацистів.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Berliner Zeitung.

 

Андрій Мельник подякував Німеччині за введені проти Росії санкції через окупацію Криму. Водночас Німеччина також має моральний обов'язок зіграти вирішальну роль та покласти край незаконній окупації Криму. У ХХ столітті нацисти забрали життя понад 8 мільйонів українців.

 

За словами Мельника, у складній колоніальній історії Крим зіграв вирішальну роль. Однак сьогодні німецька громадськість, вочевидь, цього не усвідомлює.

 

"Нацистська тиранія залишила криваву спадщину в Криму. Ці забуті звірства ще потрібно пропрацювати", - заявив Мельник.

 

Посол розповів, що Німеччина 2 рази окуповувала півострів. Спершу це сталося у ході операції "Фаустшлаг" у 1918 році.  Друга окупація розпочалася у жовтні 1941 року і тривала до 5 липня 1942 року. Облога Севастополя тривала 9 місяців.

 

Наразі Німеччина має "історичну можливість об'єднати зусилля з новим американським урядом, щоб протистояти кремлівським правителям з новою трансатлантичною жорсткістю".

 

У березні 2021 року Європейська служба зовнішніх зв'язків повідомила, що свої кампанії дезінформації Росія найчастіше веде саме проти Німеччини. У пресрелізі мовиться, що " жодну іншу державу Євросоюзу не атакують активніше, ніж Німеччину Німеччина – головна ціль дезінформації Росії, – доповідь ЄС ".

 

Як повідомляла УМ, Андрій Мельник обурений перекручуванням історії нацистської окупації