У Ґізі продемонстрували 59 саркофагів віком понад 2500 років

13:00, 04.10.2020
У Ґізі продемонстрували 59 саркофагів віком понад 2500 років

Дерев’яні саркофаги, представлені на виставці в місті Ґіза.

Науковці Єгипту відкрили для громадськості виставку, на якій продемонстрували 59 саркофагів, створених за часів XXVI династії Єгипту (близько 2500 років тому), які було знайдено в селі Саккара неподалік від єгипетської столиці Каїра.

 

Виставка відкрилася неподалік відомих на весь світ пірамід в місті Ґіза. Вона є однією з найбільших за останні роки в країні.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляють світові ЗМІ.

 

Дерев’яні саркофаги, представлені на виставці в місті Ґіза, збереглися настільки добре, що на них видно кольори, в які їх розмальовували.

 

 

За словами єгипетських археологів, на місці розкопок у Саккарі їм вдалося знайти ще кілька саркофагів, тож роботи там триватимуть.

 

Крім того, в гробниці виявили невеликий дерев’яний обеліск (висотою 40 сантиметрів) із зображеннями єгипетських богинь Ісіди (богиня родючості й материнства) та Нефтиди (богині народження та смерті).

 

Окрім саркофагів, на виставці також представлені 28 статуеток єгипетського бога Сокара, одного з найстаріших богів померлих у Єгипті, який відігравав значну роль у житті тогочасних єгиптян.

 

Усі ці знахідки лежали в трьох шахтах глибиною 10-15 метрів у гробниці.

 

Після того, як археологічні роботи в Саккарі завершаться, всі знахідки перенесуть у Великий Єгипетський музей у Каїрі. Його мають відкрити у 2021 році.