Заповідник «Гетьманська столиця» у Батурині відкрився після карантину

19:35, 15.05.2020
Заповідник «Гетьманська столиця» у Батурині відкрився після карантину

Гетьмани з Батурина чекали на туристів під час карантину два місяці.

Національний історико-культурний заповідник «Гетьманська столиця» відновив прийом відвідувачів починаючи з п’ятниці, 15 травня.

 

Працівники заповідника запевняють, що вже підготувалися і запрошують туристів до Батурина, що на Чернігівщині.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це інформують у заповіднику «Гетьманська столиця».

 

"З 15.05.2020 року ви зможете відвідати унікальні території, які пам’ятають поступ гетьманів і травневої пори уквітчані самою природою та дбайливими руками працівників заповідника, що ретельно готуються до зустрічі з вами. Ми зможемо прийняти вас на території Цитаделі Батуринської фортеці, парку "Кочубеївський" та парку біля палацу гетьмана Кирила Розумовського", – зазначають музейники.

 

При цьому, туристам нагадують про соціальну дистанцію, необхідність бути в масках і мати при собі інші засоби індивідуального захисту: "Якщо ми будемо разом дотримуватися всіх норм – наступним кроком буде вже відкриття музеїв Гетьманської столиці".

 

У заповіднику також поінформували про появу на своїй території питних колонок. Після повернення до звичного ритму життя, відвідувачі зможуть влітку тамувати спрагу, як у найкращих музеях Європи.

 

 

«Поспішайте насолодитись красою весняної природи Батурина! Приїздіть», - закликають батуринці.

 

Про часи гетьманування у Батурині Дем'яна Ігнатовича читайте у матеріалі "України молодої": "Перший московський політв'язень"

 

Як повідомляла "УМ", 11 травня для туристів відкрилася Долина нарцисів на Закарпатті