Україна і Польща зберуться, щоб вирішити історичні питання

10:40, 11.05.2018
Україна і Польща зберуться, щоб вирішити історичні питання

Зараз триває підготовка чергової зустрічі польсько-української міжурядової комісії, покликаної вирішити складні історичні питання, пов'язані з обома країнами. Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар, передає Польське радіо.
 
Зазначено, що востаннє міжнародна комісія, в якій з польської сторони головує віце-прем'єр Петро Глинський, а з української віце-прем'єр Павло Розенко, зустрічалася в лютому в Варшаві. Тоді розуміння досягти не вдалося.
 
Чергова зустріч, за неофіційною інформацією, повинна була відбутися в квітні, проте, як пояснив Боднар, підготовка до переговорів триває далі.
 
Він зазначив, що деякі установи, в тому числі Інститути національної пам'яті обох країн, повинні ще попрацювати один з одним, щоб розробити прийнятний для обох сторін формат вирішення складних питань, щодо яких немає одностайності.
 
Це, як він наголосив, проблема пам'ятників жертвам і їхньої ексгумації, а також теми, пов'язані з внесенням змін до польського закон про Інститут національної пам'яті.