Україна нагадала полякам про спільну перемогу у Варшавській битві (фото)

10:21, 13.08.2017
Україна нагадала полякам про спільну перемогу у Варшавській битві (фото)

У Польщі вшановують українських воїнів УНР.

Спільна польсько-українська перемога 15 серпня 1920 року під Варшавою над армією більшовиків, що увійшла в історію під назвами Варшавська битва або “Диво над Віслою”, захистила Європу від навали більшовиків і зараз зміцнює партнерство між Україною та Польщею.

 

Про це йдеться в заяві Посольства України в Польщі.

 

“В річницю “Дива над Віслою” 15 серпня 1920 року віддаємо шану полеглим офіцерам і солдатам Української Народної Республіки а також побратимам по зброї з Війська Польського, які пліч-о-пліч захищали Європу від більшовицької навали”,- йдеться в заяві українського дипломатичного представництва у Польщі.

 

Як підкреслюється, українські вояки мріючи про вільну Україну не жаліли своєї крові у боротьбі за незалежну Польщу. Наголошується, шо українці пам'ятають слова маршалка Юзефа Пілсудського з 17 травня 1920 року: “Нехай живе вільна Україна!”.

 

 

“Нехай спільно пролита кров на полях битви за вашу і нашу свободу освятить і зміцнить міцне братерство між нашими дружніми народами — українським та польським”,- наголошують українські дипломати.

 

 

Варшавська битва серпня 1920 року була вирішальною в польсько-більшовицькій війні, в результаті якої Польща зуміла відстояти свою незалежність, завдавши поразки військам Радянської Росії. Союзником польських військ у цій битві були українські військові з'єднання УНР під командуванням генерал-хорунжого Марка Безручка.