В Одесі відправлять на фронт військових з ТЦК за побиття та викрадення цивільного

09:10, 16.07.2023
В Одесі відправлять на фронт  військових з ТЦК за побиття та викрадення цивільного

В Україні почастішали випадки, коли військові застосовують силу до цивільних чоловіків

Військовими Одеського обласного ТЦК та СП був затриманий чоловік, який нібито здійснював зйомку розгортання мобільного блокпосту. До цивільного з боку військових була застосована фізична сила та погрози, чим вони перевищили свої повноваження.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Одеський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

 

У п’ятницю в одеських місцевих соцмережах було оприлюднено відео, на якому видно, як військові б’ють чоловіка в цивільному, а згодом силоміць заштовхують до автомобіля. У підписі до відео йшлося, що в місті триває "жорстка вулична мобілізація".

 

У суботу в Одеському обласному ТЦК та СП за результатами перевірки заявили, що "громадянин здійснював пряму трансляцію розгортання мобільного блокпосту, що суворо заборонено нормами правового режиму воєнного стану".

 

"Отримавши зауваження від представників Нацгвардії, громадянин увійшов у конфлікт, відверто провокуючи військових. Під час перевірки його документів і звірки даних за базою ухилянтів, громадянин почав погрожувати, і поводився агресивно, не припиняючи провокацій. Співробітники одного з районних ТЦК та СП Одеси, не втримавши емоцій, перевищили повноваження і, застосувавши силу, всадили його в транспортний засіб для доставки в центр комплектування", – йдеться у повідомленні.

 

В обласному ТЦК та СП визнали, що районний ТЦК намагався приховати свою причетність до інциденту.

 

"За результатами службової перевірки виявлено і тих, хто перевищив службові повноваження, і порушення у використанні необлікованого транспортного засобу. Винні посадові особи притягнуті до дисциплінарної відповідальності і будуть переведені у бойові підрозділи, де зможуть спрямувати силу і міць на боротьбу із ворогом", - йдеться в повідомленні.

 

Як повідомляла УМ, 14 липня у мережі також з’явилося відео, на якому люди у військовій формі під час переслідування чоловіка в Дніпрі застосовують силу та влаштовують стрілянину у громадському місці. У поліції заявили, що проводять перевірку і встановлюють учасників.