У Польщі на українку з Тернополя з трьома дітьми напали п'яні путіністи

14:30, 15.07.2023
У Польщі на українку з Тернополя з трьома дітьми напали п'яні путіністи

Пʼяна пара накинулася з кулаками на українку

У Польщі чоловік і жінка напідпитку,  вигукуючи  "Слава Путіну!", на автобусній зупинці здійснили напад на 45-річну українку з трьома дітьми.  Наразі нападників розшукує поліція, їх можуть посадити на три роки.

 

ЯК інформує Україна молода, про це повідомляє польське видання Nowa Trybuna Opolska.

 

45-річна Надія з Тернополя постійно мешкає в Польщі та працює прибиральницею. Зараз до неї приїхали на канікули троє дітей віком 8, 10 та 13 років. 

 

Агресивну пару віком 25-27 років жінка помітила ввечері 6 липня, коли їхала з дітьми в автобусі. П'яні чоловік та жінка звернули увагу, що Надія та діти говорять українською мовою. Коли українці вийшли на зупинці, нападники вискочили слідом за ними та перекрили їм дорогу.

 

"Хіба ви українці", "Путін вас роз***", "Ви приїхали сюди за програмою Родина 500+", - кричала жінка. "Кур*** українська", - вторив їй чоловік.

 

Пара перегородила родині дорогу, а потім штовхнула українку й пішла до магазину по алкоголь. Надія викликала поліцію. Поки родина чекала на патруль, нападники повернулися. Чоловік розмахував перед обличчям українки пляшкою й кричав "Слава Путіну! Україну - до біса!". Потім він показав їй середній палець і разом зі своєю подругою сів до наступного автобусу. 

 

Тепер нападників розшукують правоохоронці. Їм загрожує до 3 років за ґратами за образу за національною ознакою. Шанси знайти пару досить високі - і в автобусі, і в магазині, де вони купували горілку, є камери спостереження.

 

Як повідомляла УМ, на Черкащині відкрито кримінальне провадження за фактом побиття пораненого військовослужбовця Олександра Сердюка в селищі Шрамківка Золотоніського району – ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.