Тайра закликає зірок світу допомогти зі звільненням полонених

15:39, 16.11.2022
Тайра закликає зірок світу допомогти зі звільненням полонених

Тайра закликала світових знаменитостей долучитися до звільнення українських полонених (Фото з відкритих джерел)

Парамедикиня  та уповноважена з питань реабілітації учасників бойових дій у Демократичній Сокирі Юлія Паєвська, відома під позивним Тайра, яка три місяці перебувала у російському полоні, закликала міжнародну спільноту створити міжнародну комісію для контролю умов утримання росією українських військовополонених та прискорення їх обміну. 

 

Як інформує Україна молода, про це Тайра заявила під час зустрічі з журналістами в Американському домі у Відні, повідомила пресслужба ДемСокири.

 

«Я б хотіла б, щоб була створена якась міжнародна комісія, у яку б увійшли знані та шановані у всьому світі люди, для контролю утримання та прискорення обміну наших полонених. Як на мене, це була б гарна ідея, яка могла б спрацювати», — прокоментувала волонтерка питання про те, як міжнародна спільнота могла б допомогти зі звільненням українських військовополонених.

 

Також вона вказала на існування передбачених міжнародним правом механізмів, які «дають можливість вільним країнам вплинути на державні структури росії, які утримують полонених та здійснюють злочини щодо них».

 

Як повідомляла УМ,  парамедикиню і волонтерку Юлію Паєвську з позивним «Тайра» вдалося звільнити з російського полону. Окупанти полонили її в Маріуполі ще в середині березня, де вона пробула три довгих місяці.