За що воюєте? Генштаб ЗСУ закликає росіян здаватися у полон

13:37, 24.10.2022
За що воюєте? Генштаб ЗСУ закликає росіян здаватися у полон

Генштаб України пропонує окупантам здаватися і не брати участі в кривавій путінській війні (Фото з відкритих джерел)

Генеральний штаб ЗСУ закликав російських військових не брати участі у воєнних злочинах режиму Путіна і здаватися в полон. 

 

Як інформує Україна молода, про це стало відомо із відео ГШ ЗСУ.

 

«Ви перебуваєте на території чужої країни і берете участь у військових злочинах російського керівництва. Щодня вас кидають на забій. Для вашого командування ви - витратний матеріал. Втрат ніхто не рахує. Поставте собі запитання: "За що ви воюєте?". За страх ваших вождів втратити владу, за їхній спосіб життя, створений на грошах, вкрадених у вас і ваших сімей, за їхню тупість і некомпетентність?

 

Україна ніколи не загрожувала Російській Федерації. Сьогодні ви воюєте не з НАТО, скільки б про це вам не говорили кремлівські пропагандисти. Ви воюєте проти України, проти українського народу, а Збройні сили України захищають свій народ і свою країну від вашої агресії.

 

Ми готові захищати свої будинки, сім'ї, дітей і майбутнє до останнього. Подумайте і ви про свої сім'ї, вашим близьким потрібні живі, здорові батьки, чоловіки і сини, потрібні будинки. Життя дано не для того, щоб виконувати злочинні накази путінського режиму.

 

Збережіть своє життя і майбутнє - відмовтеся від участі в кривавій путінській війні. Складіть зброю заради вашого безпечного і мирного майбутнього».

 

Командування Збройних сил України пропонує окупантам здатися в полон і повернутися додому живими.

 

Генштаб гарантує дотримання Женевських конвенцій щодо полонених, медичну допомогу, зв'язок із рідними та близькими.

Усі ті, хто здався, оформляються як такі, що потрапили в полон під час бойових дій. Це дає змогу уникнути переслідування з боку російських спецслужб і гарантує збереження всіх належних виплат.

 

Ті ж військовослужбовці, які побоюються переслідування з боку влади РФ, і не бажають повертатися в РФ за обміном, отримають захист і притулок на території України.

 

Крім того, за добровільну здачу українській армії озброєння, військової техніки та боєприпасів пропонується гідна грошова винагорода.

 

Для того щоб здатися в полон, потрібно зв'язатися із ЗСУ за цілодобовими номерами: +38 066 580 34 98; +38 093 119 29 84 або скористатися чат-ботом «Хочу жити».  Це ж можуть зробити і родичі військових РФ.

 

Як повідомляла УМ, украінські  прикордонники звернулись до росіян із закликом уникати мобілізації й не потикатися в Україну, щоб не потрапити на війну, або здаватися у полон.