Томіленко про законопроєкт «Про медіа»: Базові зауваження журналістів проігнорували

12:19, 02.09.2022
Томіленко про законопроєкт «Про медіа»: Базові зауваження журналістів проігнорували

Сергій Томіленко. (Фото НСЖУ)

Автори та розробники законопроекту "Про медіа" намагалися радитися із журналістською спільнотою, НСЖУ, але в результаті базові зауваження журналістської громади, редакторів, зокрема, друкованих і онлайн медіа проігнорували.

 

Як інформує УМ, про це заявив у інтерв'ю ЗМІ голова НСЖУ Сергій Томіленко, інформує 2 вересня на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі Telegram Національна спілка журналістів України.

 

"У результаті пропозиції журналістів у законопроєкті не враховано. Відповідно, позиція Національної спілки журналістів до законопроекту "Про медіа" є критичною. Ми підтримуємо імплементацію європейських зобов’язань України.

 

 Водночас, лише 10 відсотків цього закону "Про медіа" містить саме імплементацію цих зобов’язань. А 90 відсотків – це власне пропозиції українських авторів. Саме до них у нас найбільші претензії.

 

Головна – це різке збільшення впливу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення", – наголосив Томіленко.

 

Як повідомляла УМ, американський Комітет захисту журналістів закликає Верховну Раду відхилити проект Закону про Медіа. Українські законодавці мають переглянути проект закону про ЗМІ, який загрожує обмеженням свободи преси в країні та відійде від стандартів Європейського Союзу.

 

Нагадаємо, Національна спілка журналістів підтримує зв'язок із медійниками, які лишилися на окупованих територіях, та допомагає тим, хто виїхав.