НСЖУ підтримує зв'язок із медійниками, які під окупацією – Томіленко

13:22, 24.05.2022
НСЖУ підтримує зв'язок із медійниками, які під окупацією – Томіленко

Голова НСЖУ Сергій Томіленко переконаний, що журналісти мають виїжджати з тимчасово окупованих територій за будь-якої можливості.

Національна спілка журналістів підтримує зв'язок із медійниками, які лишилися на окупованих територіях, та допомагає тим, хто виїхав.

 

Як інформує УМ, про це повідомила 24 травня НСЖУ у Телеграм посилаючись на інтерв’ю голови НСЖУ Сергій Томіленко у ефірі програми "Новий погляд" на телеканалі РАІ (Івано-Франківськ).

 

«Журналісти мають виїжджати з тимчасово окупованих територій за будь-якої можливості. Бо вони, як і публічні діячі, посадовці, правоохоронці – це перша група ризику, до кого приходять окупанти», - вважає голова НСЖУ.

 

Сергій Томіленко також зазначив, що журналіст не має жодних можливостей порятунку і захисту в Херсоні, Бердянську або Мелітополі.

 

«Зараз наші колеги фактично є заручниками, але вони мужні люди. Вони шукають варіанти за цих обставин інформування про події через соцмережі, коментарі для телеканалів, хоч і без їхніх обличь, голосів, за кадром. Але це все одно голос правди, - додав.

 

Томіленко також розповів, що Спілка підтримує зв'язок із медійниками, які лишилися на окупованих територіях, та допомагає  тим, хто виїхав.

 

"Ми допомагаємо в пошуках донорів, партнерів, написанні грантових заявок, щоб вони все ж таки продовжували працювати журналістами.

 

Ми закликаємо на першому етапі покластися на цю солідарну допомогу і спробувати створити нове медіа. Головне – продовжувати зв'язок з аудиторією, яка хоче отримувати інформацію", – підкреслив Сергій Томіленко.

 

Як повідомляла УМ, на позачерговому засіданні Секретаріату Національна спілка журналістів України ухвалила рішення про створення робочої групи для оперативного моніторингу і підготовки проєктів рішень щодо членів Спілки, які можуть бути причетними до співпраці з російсько-окупаційним режимом.