Оборонці Маріуполя врятували 500 побратимів у порту і повернулися на «Азовсталь»

20:33, 20.04.2022
Оборонці Маріуполя врятували 500 побратимів у порту і повернулися на «Азовсталь»

Російська армія завдає ударів по "Азовсталі" надважкими авіабомбами. (Фото з відкритих джерел)

Морпіхи 36-ї бригади і бійці «Азову», які спільно боронять територію «Азовсталі» у Маріуполі, врятували життя пів тисячі бойових побратимів із Держприкордонслужби і Нацполіції, які боронили порт міста і опинилися в оточенні.

 

Спецоперація захисників України була настільки стрімкою і неочікуваною для ворога, що він поніс чималі втрати, тоді як оборонці порту приєдналися до оборонців «Азовсталі».

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив один з офіцерів 36-ї ОБрМП ім. Белінського у коментарі місцевому виданню Миколаєва "Преступности.нет" у середу.

 

Зазначається, що миколаївські морпіхи та військовослужбовці "Азова" рішуче вийшли на бронетехніці до території морського порту Маріуполя, де перебували бійці Держприкордонслужби та кілька підрозділів Національної поліції. В останніх закінчувався боєкомплект.

 

Захисники України з боєм прорвалися до оточених побратимів, забезпечили вогневе прикриття та на транспорті вивезли близько 500 бійців ДПСУ та Нацполіції (серед яких були і спецпризначенці КОРД) на територію підприємства "Азовсталь".

 

Повідомляється, що під час реалізації спланованої спецоперації "живій силі окупантів завдали серйозної шкоди".

 

Очікуємо на коментар Генштабу ЗСУ. Якщо все підтвердиться, то українські захисники вкотре довели, що вони — непереможні.

 

Як повідомляла «УМ», раніше командир 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ Сергій Волинський (Волина) закликав іноземні держави терміново провести "екстракцію" з Маріуполя – вивезти кілька сотень військових і цивільних з "Азовсталі" у безпечне місце, аби врятувати від росіян.

 

Російська армія завдає ударів по "Азовсталі" надважкими авіабомбами. Наразі завод "Азовсталь" знищений практично повністю, бійці витягують людей із-під завалів.