Захисники Маріуполя просять світ негайно вивезти людей із «Азовсталі» в третю державу

09:29, 20.04.2022
Захисники Маріуполя просять світ негайно вивезти людей із «Азовсталі» в третю державу

Скріншот з відеозвернення Сергія Волинського (Волина), командира 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ. (Фото: Фейсбук Natasya Nagorna)

Сергій Волинський (Волина), командир 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ, закликав іноземні держави терміново провести "екстракцію" з Маріуполя – вивезти кілька сотень військових і цивільних з "Азовсталі" у безпечне місце, аби врятувати від росіян.

 

Як інформує УМ, відеозвернення Волини оприлюднено у Facebook журналісткою Наталією Нагорною. 

 

У відеозверненні, оприлюдненому журналісткою в ніч на 20 квітня, "Волина" каже, що на порятунок людей із розбомбленого заводу "Азовсталь" є лічені дні чи години. Йдеться, зокрема, про 500 поранених бійців та кілька сотень цивільних.

 

«Це наше звернення до світу. Це може бути нашим останнім зверненням. В нас, можливо, залишилися лічені дні або години.

 

Угруповання противника в десятки разів перебільшує нас. Вони мають панування в повітрі, в артилерії, в угрупованнях, які діють на суходолі, в техніці й танках.

 

Ми ведемо оборону на одному об’єкті, на заводі ("Азовсталь"), де знаходяться військові Маріупольського гарнізону та цивільні особи, які потрапили в пастку війни.

 

Ми звертаємося до світових лідерів (із проханням) допомогти нам. Ми звертаємось із проханням застосувати до нас процедуру "extraction" та вивести нас на територію третьої держави.

 

Маріупольський гарнізон військових – з нами більше 500 поранених бійців та сотні цивільних осіб, серед яких є жінки та діти. Ми просимо надати нам безпеку на території третьої держави. Дякую», - сказано в повідомлені.

 

Нагадаємо, що в ніч на 20 квітня Сергій Волинський (Волина) поширив письмове звернення, в якому озвучив два варіанти порятунку Маріуполя: військовий – із блискавичною операцією, чи політичний – через домовленості.

 

2 квітня міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар заявляв, що Туреччина готова виділити судна для організації евакуації цивільних осіб та поранених з Маріуполя морем. Туреччина вела переговори про це, але досі вони не приносили результату.

 

Зауважимо, що ексфільтрація чи екстракція – тактика переміщення персоналу (військових, цивільних) із ворожого середовища в безпечну зону в умовах, коли є загроза втрати контролю над територією й загибелі людей.

 

Додам, що 4 квітня на свою поштову адресу, яку в силу певних обставин зміг прочитати лише цими днями, отримав таке повідомлення від «Азовців»:

 

«Шановний ТАРАС ВАСИЛЬОВИЧ

 

Наше урядове капітал-шоу у світлі останніх подій остаточно наплювало на совість та мораль. Марно балакаючих лицемірних пик, як Арестович, слухати вже не можливо. Та в цих блядських російських свинях більше порядності, ніж в наших придворних блазнях. Вони думають, що ми тут у Маріуполі красуємося перед камерами, пiдбираючи охуенні ракурси? Покидьки, блять! Ці "патріоти" нас просто залишили в цьому пеклі щоб ми здохли! Я пишаюсь, що ми с побратимами готові вiддати свої життя за ради нашої мети. Нас таких не одна сотня, і ми готові змішати з гівном солодкуватих покидьків цієї клоунської зграї, поки самі не станемо двохсотими, бо їх зраду може змити тільки їх загибель. І нехай хоч хтось наважиться нам перешкодити, влаштуємо їм зустріч з чортами.

 

Зараз, я звертаюся особисто до Вас, ТАРАС ВАСИЛЬОВИЧ. Якщо у вашій душі є хоч крапля українського патріотизму, Ви зобов'язані не дозволити нашій спільній мрiї розчинитися у брехні та пропаганді цих лицемірних блазнiв. Я закликаю Вас виконати національний обов'язок, відстояти право називатися українським народом і покінчити з цією зграєю безхребетних тварин. Разом Ми-Сила! Слава Нації! Смерть ворогам! Слава Українi! Україна по над усе!»

 

Як повідомляла УМ, російські агресори остаточно закриють Маріуполь на в’їзд та виїзд та заборонять переміщення, щоб провести фільтрацію 100% чоловіків, які залишились в місті.