Ірпінь звільнено від окупантів: на черзі – Буча, Гостомель, Ворзель

17:19, 28.03.2022
Ірпінь звільнено від окупантів: на черзі – Буча, Гостомель, Ворзель

Одна з раніше затишних вуличок котеджного масиву Ірпеня. (Фото з відкритих джерел)

Українські сили опору – ЗСУ та інші силові підрозділи звільнили від російських орків місто-герой Ірпінь під Києвом у понеділок.

 

Як інформує Україна молода, цю радісну для мешканців новину повідомив мер Ірпеня Олександр Маркушин у соцмережах.

 

За його словами, місто звільнено від московської нечисті.

 

«У нас є приємні новини: сьогодні звільнений Ірпінь. Зараз триває зачистка. Хочу подякувати військовослужбовцям Збройним силам України, територіальній обороні, Національній поліції та спеціальним підрозділам, ГУР Міноборони. Хлопці, коли ми разом – ми сила!», – сказав міський голова у відеозверненні.

 

Пан Маркушин також звернувся до мешканців міста і наголосив, що повертатися в Ірпінь поки що не можна, бо це небезпечно.

 

«Ми зараз закріпляємося на наших нових рубежах. І далі будемо йти і звільняти Бучу, Гостомель, Ворзель. Ми розуміємо, що на наше місто будуть ще напади і ми будемо мужньо його боронити. Ірпінь – це Україна! Слава Україні», - сказав мер.

 

 

Нагадаємо, на минулому тижні було звільнено більшу частину міста Ірпінь Київської області. Тоді ж до нього зайшли поліцейські підрозділи, які почали брати місто під контроль.

 

Тоді як ворог почав застосовувати фосфорні або запалювальні снаряди.

 

Як повідомляла «УМ», ганебний розгром «легендарної» російської Кантемирівської танкової дивізії захисниками України з 93-ї бригади «Холодний Яр», тероборони та партизанського руху пережили не всі окупанти навіть після втечі зі звільненого міста Тростянець на Сумщині.