Розгром Кантемирівської дивізії у Тростянці: комполку застрелився

19:30, 27.03.2022
Розгром Кантемирівської дивізії у Тростянці: комполку застрелився

Захисники України у звільненому Тростянці на Сумщині. (facebook.com/UkrainianLandForces)

Ганебний розгром «легендарної» російської Кантемирівської танкової дивізії захисниками України з 93-ї бригади «Холодний Яр», тероборони та партизанського руху пережили не всі окупанти навіть після втечі зі звільненого міста Тростянець на Сумщині.

 

Бійці ЗСУ звільнили місто у суботу, а вже в неділю стали відомі нові подробиці ганьби кантемирівців.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють Сухопутні війська ЗСУ в соцмережах.

 

«Стали відомі наслідки звільнення українськими військовими Тростянця на Сумщині і розгрому Кантемирівської танкової дивізії.

 

Вчора ввечері в Головному управлінні розвідки повідомили, що застрелився командир 13-го танкового полку, який входить до складу Кантермирівської дивізії», - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що число 13 (номер полку) виявилося для російського офіцера нещасливим. Так само, як номер 200 для окремої мотострілецької бригади росіян, яку холодноярці розбили і частково "задвухсотили" на харківському напрямку.

 

 

«Також командувача 1-ї танкової армії (в/ч 11161, Баковка) Західного військового округу генерал-лейтенанта Сергія Киселя було знято з посади. До 1-ї танкової армії входить сумнозвісна "елітна" Кантемирівська дивізія», - додають у Сухопутних військах.

 

За даними української розвідки, Киселя звільнили через величезні втрати та провал вторгнення РФ в Україну.

 

 

У Сухопутних військах не виключили, що втеча російської армії з Тростянця стала останньою краплею, і далі російській верхівці вже неможливо було закривати очі на погане управління військами.

 

Зауважимо, що 26 березня українські захисники звільнили місто Тростянець Сумської області. Також ЗСУ вдалося вигнати з місця "еліту" російських сухопутних військ - Кантемирівську танкову дивізію.

 

 

Цьому передувало ураження командного пункту разом із керівним складом 96-ї окремої розвідувальної бригади ще в перші дні оборони Охтирки і боїв за Тростянець.

 

Зазнавши низки невдач, російська армія втікала з Тростянця, лишаючи озброєння, техніку та боєприпаси, які 93-я бригада використає для звільнення інших українських міст від окупації".

 

Як повідомляла «УМ», під Харковом звільнили два села і знищили комплекс радіоелектронної боротьби.