ЗСУ взяли у кільце міста Ірпінь, Буча і Гостомель

15:47, 23.03.2022
ЗСУ взяли у кільце міста Ірпінь, Буча і Гостомель

Російські окупанти і далі нещадно обстрілюють Ірпінь. (Фото: з відкритих джерел та Нацполіції)

Важливі міста Приірпіння – Ірпінь, Буча і Гостомель повністю взяті в кільце Збройними силами України. В Ірпені вже відновлює свою діяльність Нацполіція України.

 

Втім, деякі села Бучанського району під Києвом ще залишаються окупованими.

 

Як повідомляє Україна молода, про оперативну обстановку в регіоні поінформувала Бучанська міськрада в соцмережах у середу.

 

Зазначається, що Макарівська, Бучанська, Ірпінська, Дмирівська громади залишаються під постійним обстрілом ворога, в Дмитрівській – пересування ворога, обстріли навколишніх сіл. Вночі обстріляли Шпитьки, що спричинило пожежі.

 

«Постійно ведуться бої на Житомирській трасі. Ірпінь, Буча, Гостомель взяті в кільце Збройними силами України», - йдеться у повідомленні мерії.

 

Багато сіл району перебуває в окупації, що наближує гуманітарну катастрофу. Адже в  населення не залишається продуктів, медикаментів, гігієнічних товарів, дитячого харчування. Зокрема, йдеться про села Клавдієво-Тарасове, Северинівка, Березівка, Миколаївка.

 

Села Загальці, Галинка, Качали, Стара Буда, Мирча, Тальське Бородянської громади окуповані, без зв’язку. Окупанти вдираються у хати, шукають їжу та алкоголь, відстрілюють собак, худобу ріжуть на м‘ясо.

 

У Немішаєвській громаді немає світла, газу, зв'язку, люди потребують продуктів, води, медикаментів. Мешканці хочуть евакуюватися. Ворог на цій території окопується.

 

В Пісківській територіальній громаді внаслідок авіаудару зруйновано 4 будинка. Пісківська, Коцюбинська, Білогородська, Вишнева, Борщагівська громади під контролем місцевих органів влади.

 

Водночас, Національна поліція 23 березня повідомила, що відновлює свою роботу в Ірпені.

 

 

"Бійці полку поліції особливого призначення в Київській області на території цього багатостраждального міста готові до виконання своїх поліцейських функцій.

 

Розпочинаються зачистки території від диверсантів, але головне завдання зараз – допомога та евакуація мирних мешканців, які ще досі залишаються в Ірпені", - йдеться у повідомленні.

 

Також спецпризначенці взаємодіють з українськими військовими і допомагають відновити роботу місцевої влади у місті.

 

Натомість російські окупанти і далі нещадно обстрілюють Ірпінь. 

 

Як повідомляла «УМ», волонтер Олександр Іващик загинув у Ірпені під час евакуації людей літнього віку.

 

Раніше мер Ірпеня Олександр Маркушин заявляв, що окупанти, погрожуючи, запропонували йому здати місто.