Фотокор Макс Левін, який вцілів під Іловайськом, зник під Києвом

16:07, 22.03.2022
Фотокор Макс Левін, який вцілів під Іловайськом, зник під Києвом

Максим Левін знімав жахіття війни з найгарячіших точок. (Фото: Макс Левін)

Під Києвом, у зоні бойових дій зник відомий фотожурналіст Максим Левін. 


Як інформує Україна молода, про це повідомив його друг Маркіян Лисейко в соцмережах у вівторок.

 

За його даними, Левін востаннє виходив на зв'язок 13 березня у Вишгородському районі. 
 
Цим же числом датований і його останній допис на фейсбуці. На той момент він був у районі бойових дій із фотокамерою.
 
Усі ці дні друзі Максима Левіна намагалися його розшукати. 

 

«Останні багато днів ми пробували усіма доступними нам способами знайти Макса Левіна. Проте час минає, а результат такий собі. Тож, хто має будь-яку інформацію про Макса після 13.03.2022 року, прошу звертатись до мене або Markiian Lyseiko  (Маркіян Лисейко)», - написала у фейсбуці подруга зниклого журналіста Євгенія Сєрая

 

Як розповів Лисейко, Левін поїхав на власному авто фотографувати бойові дії 13 березня. 
 
Він залишив автівку біля села Гута Межигірська та пішов у біксела Мощун. З його телефона надійшло повідомлення об 11:23, після чого Максим більше не виходив на зв’язок і не з’являвся в мережі.
 
Пізніше стало відомо, що в районі, де Макс мав працювати, розпочались досить інтенсивні бойові дії, під час яких він міг дістати поранення або потрапити в полон до росіян.
 
 
 
Максим Левін народився 1981 року на Київщині. Він працює як фотокореспондент і документальний фотограф та оператор для багатьох українських і міжнародних видань, співпрацював з агентствами Reuters, BBC, TRT World, Associated Press, LB.ua, Hromadske. 
 
 
Його фото публікували такі видання, як Wall Street Journal, TIME, Breaking news Poland, EU AGENDA, World news, The Moscow Time, Кореспондент.net, ELLE, TV-24, Radio Bulgaria, Ukraine Crisis Media center, Vatican news, Радіо Свобода (RFE/RL).
 
Більшість його документальних проєктів пов’язані з війною на Донбасі та в Україні.
 
«Кожен український фотограф мріє зробити фото, яке зупинить війну», – пояснював Левін.
 
 
У 2014 році Максим Левін був одним із чотирьох журналістів, яким удалося вирватися із Іловайського котла злощасним «зеленим коридором». Відтоді вони вважали свій дивовижний порятунок другим днем народження.  
 

Як повідомляла УМ, 55-річний телевізійний оператор Fox News, громадянин Ірландії П'єр Закржевський, який висвітлював війну в Україні, помер у лікарні від отриманих напередодні поранень, ще один журналіст госпіталізований з пораненнями.


Читайте також: кореспондент  американської газети New York Times Брент Ренаут загинув внаслідок обстрілу російськими окупаційними військами.