Журналіст The New York Times Брент Ренауд вбитий у Ірпені

16:16, 13.03.2022
Журналіст The New York Times Брент Ренауд вбитий у Ірпені

Брент Ренауд мав у кишені посвідчення, видане йому багато років тому.

Кореспондент американської газети New York Times загинув внаслідок обстрілу російськими окупаційними військами.

 

Ще один журналіст поранений.


Як інформує Україна молода, про це повідомив начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов.


Внаслідок обстрілу загинув 51-річний американський кореспондент-відеограф Брент Ренауд.

 

Ще один журналіст дістав поранення.

 

Його вивезли з зони бойових дій до «Охматдиту» в Києві. Наразі йому надають медичну допомогу.


Кореспондент розповів, що разом із колегою висвітлював евакуацію людей з Ірпеня, коли потрапив під обстріл.

 

Журналіст отримав осколкове поранення у стегно. Зараз його оперують медики.

 

Про долю свого колеги він поки не знає, лише пам'ятає, що його напарника підстрелили у шию на російському блокпосту. 

 


За словами начальника поліція Кивщини Андрія Нєбитова , "окупанти цинічно вбивають навіть журналістів міжнародних ЗМІ, які намагаються показати правду про безчинства російських військ в Україні. Сьогодні в Ірпені розстріляли 51-річного кореспондента всесвітньовідомого медіа New York Times. Ще один журналіст поранений. Зараз потерпілого намагаються вивести із зони бойових дій".


Поліціянт зазначив, що професія журналіста передбачає ризик, втім громадянин США Брент Ренауд поплатився життям за спробу висвітлити підступність, жорстокість та безжальність агресора".

 
ДОПОВНЕНО: Американське видання New York Times заявило, що загиблий в Ірпені американський журналіст не був їхнім співробітником.
 
 
"Ми глибоко засмучені смертю Брента Ренауда. Брент був талановитим оператором, який у минулому співпрацював з New York Times. Хоча він працював на The Times у минулому (востаннє у 2015 році), він не мав ніякого завдання від видання в Україні", - йдеться у заяві.
 
 
Також зазначається, що інформація про те, що він був співробітником NYT, пов’язана з тим, що у нього знайшли посвідчення видання, яке йому видали багато років тому.
 

Як відомо, 26 лютого окупанти поранили журналіста та фотографа данського таблоїда Ekstra-Bladet. Їх обстріляли, коли вони їхали у місті Охтирка Сумської області.


28 лютого у Бучі Київської області російські війська обстріляли  журналістів британського телеканалу Sky News. Кореспондент поранений, а оператора врятував бронежилет. Їх разом із трьома колегами доправили у Велику Британію.


Швейцарський журналіст Гійом Бріке розповів, що його обстріляли військові РФ біля населеного пункту Водяно-Лорине Миколаївської області після перетину українського блокпоста. Журналіст їхав службовим авто з позначкою «Преса». 


Військові рф обшукали кореспондента та відібрали у нього паспорт, 3 тисячі євро готівкою, особисті речі, шолом, відзнятий на камеру матеріал та ноутбук.


Журналіст прибув до лікарні Кропивницького 6 березня. Він мав незначні ушкодження, тож згодом його відпустили.


Як повідомляла УМ, окупанти  під час спроби евакуації з села Перемога в бік села Гостролуччя за погодженим «зеленим коридором» розстріляли колону мирних жителів, яка складалась винятково з жінок та дітей. Унаслідок цинічного обстрілу семеро людей загинули, із них одна дитина. Точна кількість поранених наразі невідома.