Оператор Fox News та українська журналістка загинули під Києвом

20:28, 15.03.2022
Оператор Fox News та українська журналістка загинули під Києвом

В Україні від рук російських агресорів постраждало щонайменше 35 журналістів, троє з них були убиті

55-річний телевізійний оператор Fox News, громадянин Ірландії П'єр Закржевський, який висвітлював війну в Україні, помер у лікарні від отриманих напередодні поранень, ще один журналіст госпіталізований з пораненнями.


Як інформує Україна молода, про це повідомляє The Washington Post. 


П’єр мав багаторічний досвід роботи в гарячих точках по всьому світу— працював фотографом у зоні бойових дій та висвітлював практично всі міжнародні події для FOX News: Ірак, Афганістан, Сирію.


«Досвідчений телеоператор Fox News П'єр Закжевський загинув у понеділок внаслідок потрапляння його авто під вогонь у селищі Горенка під Києвом», - повідомила в вівторок генеральний директор Fox News Media Сюзанна Скотт.


Інший репортер американського каналу, Бенджамін Холл, який разом із Закжевським виконували свої журналістські обов’язки й збирали інформацію для новин, також потрапив під обстріл та був поранений. Його госпіталізували й надають медичну допомогу.


Внаслідок артилерійського обстрілу з боку російських військ у північно-східній частині с.Горенка. також загинула українська журналістка Олександра Кувшинова.


Як повідомляла УМ, напередодні  в Ірпені російські військові розстріляли журналіста видання Time, Рено Брента Ентоні, 1971 року народження. Від отриманих поранень у голову він помер на місці. Інший журналіст – Хуан Дієго Арредондо, 1975 року народження, отримав вогнепальне поранення та був евакуйований до лікарні «Охматдит» у місті Київ.