Під Ізюмом розбили ворожу колону: окупанти кинули справну техніку і ганебно втекли

11:21, 22.03.2022
Під Ізюмом розбили ворожу колону: окупанти кинули справну техніку і ганебно втекли

Захисники України боронять місто Ізюм від загарбників. (facebook.com/max.strel.9)

Солідний трофей учора зібрали українські військові після артилерійського обстрілу колони окупантів, що рухалася поблизу Ізюма. Йдеться про справні танки, БТРи і армійські автомобілі.

 

«Тепер ця зброя буде працювати на користь України, - повідомив у Фейсбук керівник управління молоді, спорту та іміджевих проєктів Ізюмської міської ради Максим Стрельник. – А після нашої Перемоги вона буде виставлена на Крем’янці, як історичний експонат».

           

До речі, Кременецька гора – одна з найвищих географічних точок Харківщини. Вона згадується не лише у древніх літописах, а й у хроніці Другої світової війни. Саме тому на її вершині був споруджений однойменний Меморіал пам’яті, який російські загарбники, незважаючи на сакральне ставлення до свого героїчного минулого, знищили тиждень тому.

 

Отож ідея розмістити на місці вандалізму кілька вчорашніх трофеїв, неодмінно знайде підтримку.

 

                                                   Висадка бійців ЗСУ на околицях міста Ізюм. 

 

Непоправних втрат російські вояки зазнали днями і в районі Ізюмського лісгоспу.

 

«Жодна будівля нашого державного підприємства не постраждала, на відміну від орчої стаї, - повідомив Максим Стрільник. - У результаті лише цього удару ЗСУ, більш ніж 15 одиниць ворожої техніки перетворилися на металобрухт». Посадовець також додав, що у ході згаданого бою полягло більше сотні непроханих зайд.

 

 

Як «УМ» вже повідомляла, Ізюм, за ступенем руйнувань, сьогодні нагадує донецький Маріуполь. Ворожа авіація та наземно - повітряні комплекси РФ перетворили місто на суцільні руїни.

 

Але віднедавна активність росіян тут помітно пішла на спад, оскільки небо над цим населеним пунктом почали контролювати наші льотчики-аси. На їхньому рахунку вже більше десятка знищених літальних апаратів ворога.

 

З’явилася в Ізюмі і своя Чорнобаївка. «Російські окупанти вже вкотре намагаються звести свій блокпост біля посту поліції на виїзді з міста, - повідомив у Фейсбук Максим Стрельник. - Але Збройні сили України раз-за разом відправляють їх там прямісінько в пекло».

 

                                                     Максим Стрельник.

 

Разом з тим у самому Ізюмі і далі триває справжня гуманітарна катастрофа. Російські фашисти взяли місцевих жителів буквально у заручники і не пускають сюди автомобілі з продуктами та медикаментами.

 

Неможливо організувати і зелені коридори, оскільки ворог зухвало обстрілює дорогу до Слов’янська і тримає під контролем шляхи із Харкова.