На Харківщині окупанти захопили колону з гуманітарною допомогою для Вовчанська

11:34, 21.03.2022
На Харківщині окупанти захопили колону з гуманітарною допомогою для Вовчанська

Гуманітарний конвой на Харківщині везе людям крупи, консерви та хліб. (facebook.com/synegubov.official)

Харківщина продовжує потерпати від злочинів російських військових, які не лише руйнують інфраструктуру населених пунктів, а й створюють передумови для справжньої гуманітарної катастрофи. 
 
Зокрема учора агресори захопили автомобільну колону, що мала доставити до Вовчанська життєво необхідні товари. 
 
Як інформує Україна молода, про це у Телеграм повідомив голова ХОДА Олег Синєгубов
 
«У складі колони також були «швидкі», автобуси для евакуації та дві фури по 20 тонн з гуманітарним вантажем, - сказав він. – Як тільки вони проїхали нашу окружну і направилися далі на тимчасово непідконтрольну територію, то зв'язок одразу перервався. І ми ось уже кілька годин намагаємося з Офісом президента та Іриною Верещук встановити їх місцезнаходження. За треками GPS ми розуміємо, що ця колона зараз перебуває в окупаційних військах». 
 
За словами пані Верещук, наразі неможливо налагодити контакт з п’ятьма водіями та лікарем, які везли згадану «гуманітарку». 
 
"Окупант продовжує вести себе як терорист, - сказала вона. - Ми ведемо переговори про повернення наших людей".
 
Днями також була зірвана доставка допомоги до селища Мала Рогань, оскільки українська сторона отримала інформацію від розвідників про заплановану провокацію. Окупанти готувалися знищити автомобільну колону, замінувавши дорогу. 
 
Наразі рятівний вантаж вдалося доправити лише до селища Рогань, яке вже третій тиждень живе без світла, а подекуди і без газопостачання. Гуманітарний конвой сюди привіз крупи, консерви та хліб. 
 
За словами очільниці місцевої територіальної громади Марії Черненко, налагодити централізовану доставку продуктів харчування сюди практично неможливо через постійні обстріли окупантів.