Евакуював сотні людей: волонтер Олександр Іващик загинув у Ірпені

20:03, 14.03.2022
Евакуював сотні людей: волонтер Олександр Іващик загинув у Ірпені

Олександр Іващик (праворуч) евакуював з Ірпеня сотні людей літнього віку. (facebook.com/markushinoleksa)

Волонтер Олександр Іващик, який від початку російського вторгнення допоміг евакуюватися з Приірпіння сотням людей, загинув під час ворожого обстрілу в Ірпені у неділю.

 

Без чоловіка і батька лишилися дружина і двоє маленьких дітей.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив мер Ірпеня Олександр Маркушин у соцмережах.

 

«Маємо ще одну болючу втрату. Під ворожим вогнем в Ірпені загинув наш волонтер Олександр Іващик. Сашко був футболістом, грав на ірпінську ветеранську команду.

 

З початку війни кинувся допомагати людям. Допоміг евакуюватися сотням людей, особливо похилого віку. В Олександра Іващика залишилася дружина і двоє маленьких дітей. Вічна Пам'ять!», - написав міський голова.

 

Пан Маркушин також повідомив у іншому пості, що в понеділок в Ірпені дуже гаряче, адже російські покидьки нещадно бомблять і розстрілюють житло мирних ірпінців, нищать садочки, школи та інші об'єкти інфраструктури.

 

«Гинуть люди... Болить душа і розривається серце. Ми все це фіксуємо і документуємо, щоб ці нелюди сповна відповіли за свої злочини!», - наголосив мер.

 

 

Як повідомляла «УМ», у неділю в Ірпені загинув від ворожої кулі відомий американський журналіст, який знімав фільм про евакуацію.

 

Український поет Олександр Ірванець, який днями вирвався з охопленого вогнем Ірпеня, ексклюзивно надав «Україні молодій» для публікації свій новий пронизливий вірш про жахіття війни.