Обстріли будинків і заводу «Антонов» у Києві: рятувальники вимагають не корегувати вогонь ворога

13:27, 14.03.2022
Обстріли будинків і заводу «Антонов» у Києві: рятувальники вимагають не корегувати вогонь ворога

У Оболонському районі Києва в дев’ятиповерхівку на вулиці Богатирській влучив артилерійський снаряд. (Фото ДСНС)

Рятувальники розкритикували дії радника глави МВС Антона Геращенка, який регулярно повідомляє точні адреси руйнувань безпосередньо після моменту обстрілів ворога.

 

Мовляв, такі дії можуть сприяти коригуванню вогню російських окупантів.

 

Як інформує Україна молода, про це заявила речниця управління ДСНС у місті Києві Світлана Водолага у понеділок.

 

Зокрема, вона ввімкнула стрім зі столичного Подолу, де є влучання у житловий будинок і запевнила, що рятувальники на місці і працюють, точна кількість загиблих та постраждалих буде відома пізніше.

 

При цьому, пані Водолага розкритикувала радника міністра МВС за те що випереджаючи офіційні джерела, він називає точні адреси обстрілів противника, з вказуванням роботи української ППО.

 

"Шановні друзі, це Київ, знову обстріл, знову п’ятиповерхівка, знову є загиблі, але зараз моє звернення до Антона Геращенка, який позиціонується як помічник або радник міністра МВС.

 

Ви третій раз сьогодні здаєте російським окупантам точки, які вони недообстрілювали, третій раз називаєте точну адресу, куди потрапляють ворожі снаряди. Досить!", - наголосила речниця.

 

 

Зазначимо, що вранці у Оболонському районі Києва в дев’ятиповерхівку на вулиці Богатирській влучив артилерійський снаряд, загинули двоє людей. З першого по третій поверх будинок був частково зруйнований.

 

Також російські війська обстріляли завод "Антонов".

 

 

Як повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник в ефірі марафону єдиних новин, у завод "Антонов" у Святошинському районі поцілило 3 ракети. На місці працюють рятувальники, пожежу локалізували. За попередніми даними, жертв немає.

 

 

Вже в обід стало відомо, що Протиповітряні сили збили над Києвом ракету, її уламки впали на дорогу та житловий квартал та зруйнували п’ятиповерхівку в Куренівському районі.

 

Одна людина загинула, шестеро поранених. Повністю знищений тролейбус, який був без пасажирів. Повилітали шибки, пошкоджені балкони навколишніх будинків та комерційні приміщення на перших поверхах.

 

 

ДО РЕЧІ:

 

Російські нелюди всю ніч гатили по житлових кварталах та лікарнях Харківщини, за даними поліції є загиблі та поранені.

 

Так, 14 березня в центрі Харкова, внаслідок авіаудару російських окупантів сталось руйнування в чотириповерховому житловому будинку. Наразі інформація щодо жертв та постраждалих уточнюється. До пошуків залучені 22 рятувальники.

 

Також російські варвари обстріляли і пошкодили у Чернігові Національний університет "Чернігівська політехніка". Голова Чернігівської ОДА (ОВА) В'ячеслав Чаус повідомляє, що по Чернігову під ранок було два авіаудари.

 

Місто Ніжин російські війська обстріляли вночі "Ураганами", поки що інформації про жертви серед мирних жителів немає.

 

Пан Чаус зазначив, що  в області "є громади в оточенні, є громади, по яких постійно методично здійснюються обстріли, є громади, які більш-менш в спокійному стані". Усі вони взаємодіють між собою, координуються на рівні районних військових адміністрацій.

 

Влада намагається знайти канали передачі продуктів і ліків у населені пункти, в яких тимчасово знаходиться ворог.

 

Водночас на Сумщині, внаслідок авіабомбардування Охтирки 14 березня загинуло щонайменше троє мирних людей.

 

Мер Охтирки Павло Кузьменко повідомив: "Вночі було авіабомбардування міста Охтирка, приватного сектору, житлових будинків. Загинуло щонайменше троє людей, інших ще не знайшли. За мною палають будинки.

 

На жаль, поки що немає захисту від авіаударів, цього захисту немає у всієї країни. Всі люди світу просять: дайте захист від неба, закрийте небо над Україною.

 

Ті льотчики, які бомбардують місто Охтирку, повинні розуміти, що вони вбивають мирне населення, і їхні діти, тих льотчиків-виродків, повинні горіти в пеклі".

 

Як повідомляла «УМ», щонайменше 35 військових і фахівців загинуло і ще 134 було поранено внаслідок ракетного обстрілу Міжнародного центру миротворчості і безпеки (Яворівський полігон) в ніч на неділю.