Авіаудар по Яворівському полігону: офіційно підтверджено загибель 35 героїв

16:31, 13.03.2022
Авіаудар по Яворівському полігону: офіційно підтверджено загибель 35 героїв

Яворівський полігон після авіаудару з Азовського і Чорного морів. (Фото з відкритих джерел)

Щонайменше 35 військових і фахівців загинуло і ще 134 було поранено внаслідок ракетного обстрілу Міжнародного центру миротворчості і безпеки (Яворівський полігон) в ніч на неділю.

 

Як повідомляє Україна молода, такі офіційні дані про втрати на даний момент оприлюднила Львівська обласна військова адміністрація у соцмережах у неділю після обіду.

 

«На 12:00 майже всі пожежі на території Міжнародного центру ліквідовані, вибухотехніки та інші фахівці дообстежують територію, розібрали велику частину завалів.

 

Відтак мушу повідомити, що, на жаль, ми втратили більше героїв: 35 осіб загинули в результаті обстрілу центру миротворчості та безпеки», - поінформував голова Львівської ОВА Максим Козицький.

 

Ще 134 особи з різним ступенем ураження перебувають у шпиталі, додав він.

 

Команда Львівської ОВА буде оновлювати дані, тому закликає слідкувати виключно за офіційними повідомленнями. 

 

«Ще раз наголошую і звертаюся до всіх урядів країн НАТО: NATO, close the sky over Ukraine! Закрийте небо над Україною або надайте нам військові літаки!

 

Зараз, коли обстріли наближаються впритул до кордонів країн НАТО, – саме той вирішальний момент!  Дякую ЗСУ та протиповітряній обороні! Героям слава!», - написав пан Козицький.

Зауважимо, що в ніч на 13 березня російські загарбники обстріляли ракетами Міжнародний центр миротворчості та безпеки на Львівщині.

 

Авіаудар здійснили з акваторії Чорного та Азовського морів. Літаки підняли в аеропорту Саратова. Загалом загарбники випустили більше 30 ракет. Спрацювала українська система протиповітряної оборони. Частину ракет було збито в повітрі.

 

Спочатку місцева влада повідомляла лише про 9 загиблих та 57 поранених на полігоні.

 

Міжнародний центр миротворчості та безпеки, більш відомий як "Яворівський військовий полігон" — військовий полігон на заході України, розташований за 30 км на північний захід від Львова в Яворівському районі. Починаючи з 1995 року на території полігону проходили міжнародні навчання "Щит миру" в межах програми "Партнерство заради миру", котрі проводяться спільно Україною та НАТО.