Пенсіонерка з Маріуполя Валентина Костянтинівська з автоматом чинитиме опір ворогу

20:49, 17.02.2022
Пенсіонерка з Маріуполя Валентина Костянтинівська з автоматом чинитиме опір ворогу

Мотивована 79-річна пенсіонерка з Маріуполя Валентина Костянтинівська. (Фото з відкритих джерел і соцмереж)

Мотивована 79-річна пенсіонерка з Маріуполя Валентина Костянтинівська стала зіркою соціальних мереж через те, що регулярно тренувалася з автоматом захищати свою Батьківщину.

 

Жінка розповіла, чому вирішила вступити до лав територіальної оборони.

 

Як повідомляє Україна молода, про це пані Валентина розповіла журналістам "Суспільного".

 

За її словами, до батальйону тероборони пані Валентина вступила ще восени 2021 року. Тепер жінка їздить на навчання та не пропускає так звані стрілецькі дні.

 

Не дивно, що за цей час, вона навчилася збирати та розбирати автомат, що, за словами Валентини, було її давньою мрією.

 

 

Вчитися вона планує і надалі, щоб у разі потреби захистити свою країну.

 

"Я громадянка своєї країни, я українка, а в українців — ген опору, ген свободи, перемоги. Ось із цим я йшла. Я повинна допомагати, чим можу. А, може, доведеться мені десь і колись постріляти. Я ж не знаю, як воно складеться", – розповіла пенсіонерка.

 

                                                  Валентина Костянтинівська (ліворуч) у рідному Маріуполі. 

 

Крім цього, у вільний час пані Костянтинівська також допомагає українським військовим, які перебувають безпосередньо на передовій.

 

Почалося це ще у 2014 році, допомагала жінці тоді її донька. За словами пані Валентини, вона готувала їжу для військових, яку відвозили на фронт та у госпіталі.

 

Пізніше до них приєдналися однодумці і допомоги для українських захисників стало ще більше. Зараз волонтери плетуть захисні сітки та шиють балаклави для ЗСУ.

 

Зауважимо, що Валентина Костянтинівська брала участь у базових цивільних бойових навчаннях, які організувала Національна гвардія України.

 

Після цього знімки жінки з автоматом у руках розлетілися соціальними мережами, а також прикрасили обкладинки топових західних видань.

 

 

Як повідомляла "УМ", відомий музикант Олександр Положинський, а також увесь склад гурту "Антитіла" підписали контракт із ЗСУ. Вони будуть проходити службу в резерві Територіальної оборони.