На Новгород-Сіверщині вовки загризли 9 собак

09:08, 20.11.2021
На Новгород-Сіверщині вовки загризли 9 собак

Мисливці відзначають, що вовк є дуже розумним хижаком. (Фото з сайту Pixabay)

Вовки вбили 9 собак в чотирьох селах Новгород-Сіверщини за останній місяць. Сліди полювання вовків люди поміти у своїх дворах, на окраїнах та у самому центрі населених пунктів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Суспільне Чернігів.

 

Місцеві жителі Кудлаївки та Гнатівки розповідають, що на подвір’ї знаходили шматки шерсті та сліди крові, а собак вже більше не бачили.

 

Лісничий Биринського лісництва Григорія Гущі вважає, що цього року популяція вовків у лісі значно зрозла.

 

«Собаки для вовків – найлегша здобич. Це єдиний хижак, який не знає жалості й не знає голоду. Він наївся і буде йти ситий, і якщо далі трапиться можливість забити, здобути, він буде душити, заховувати. І повернеться туди можливо лише якщо голод. Якщо в лісі є що їсти, то до трофея, який закопав, вже не повертається», – сказав директор мисливського господарства «Каштан» Микола Яремчук.

 

Зазначається, що зараз господарство готується до полювання на вовка.

 

«Одинадцять кілометрів прапорців у нас є. По першому снігу дуже добре буде видно сліди. І тоді знаходимо, де вовк ліг на дньовку, обкладаємо його прапорцями, збираємо мисливців і організовуємо добування. Це дуже розумний хижак, дуже розумний. І добути його треба вдачу мати й щастя», – каже пан Яремчук.

 

Як раніше повідомляла УМ, Словаччина заборонила вбивати вовків.