В Україні попрощалися із загиблими під Шумами Сергієм Барничем та Максимом Абрамовичем

16:26, 30.03.2021
В Україні попрощалися із загиблими під Шумами Сергієм Барничем та Максимом Абрамовичем

Бійці загинули внаслідок ворожого обстрілу під Шумами.

У Калуші, що на Прикарпатті, провели в останю путь військового Сергія Барнича. З його побратимом Максимом Абрамовичем попрощалися у селі Дубровиці в Рівненській області. Бійці загинули внаслідок ворожого обстрілу під Шумами.

 

Як інформує УМ, віддати шану військовослужбовцям, які поклали своє життя за Україну, прийшли сотні людей. У громадах оголосили жалобу, повідомляє Суспільне

 

Загиблого сапера 10-ї гірсько-штурмової бригади провели в останню путь у його рідному місті Калуш. Похоронну церемонію провели у палаці культури "Мінерал".

 

 

Попрощатися із військовим Сергієм Барничем прийшли рідні, побратими, земляки. Генерал-майор ЗСУ Сергій Шаптала вручив батькам загиблого грамоту пошани та скорботи.

 

 

Перед останнім прощанням тіло загиблого військовослужбовця привезли до пам'ятника Генерал-хорунжому УПА Роману Шухевича, де розташована Калуська Спілка ветеранів АТО Калущини. Тут відбувається поминальне віче.

 

 

Сергій Барнич - 47-річний український захисник. Був нагороджений грамотою Калуського міського голови та медаллю "За гідність та патріотизм". 

 

Військового 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Максима Абрамовича провели в останню путь 30 березня у Дубровицькій громаді на Рівненщині.

 

 

Прощання з українським захисником почалося біля його будинку на вулиці Молодіжній. Згодом панахиду відправлять у Свято-Миколаївській церкві.

 

 

Максим Абрамович - 26-річний старший сержант. З 2017-го по 2020 рік служив у ЗСУ за контрактом, брав участь в бойових діях в зоні АТО. У грудні 2020 року повернувся у свою частину, підписавши новий контракт.

 

фото Суспільне

 

 

Як повідомляла УМ, Рада затвердила заяву щодо ескалації російсько-українського збройного конфлікту. У ній нардепи вимагають, аби Росія негайно припинила бойові дії на Донбасі.