Клавдіївська фабрика ялинкових прикрас виготовляє іграшки з логотипом армії Росії, відео

14:30, 05.12.2020
Клавдіївська фабрика ялинкових прикрас виготовляє іграшки з логотипом армії Росії, відео

Такі новорічні іграшки для армії окупантів виготовляють на Клавдіївській фабриці.

Клавдіївська фабрика ялинкових прикрас, що розташована поблизу Києва,  виготовляла новорічні іграшки з логотипом російської армії – червоною зіркою.

 

Як повідомляє Україна молода, відповідне відео оприлюднив екскурсовод Сергій Савченко, який потрапив на фабрику з групою відвідувачів у п’ятницю, 4 грудня.

 

Вже наступного дня, в суботу, після того, як ця скандальна інформація набула розголосу, керівництво фабрики вибачилося та пообіцяло, що наступного разу ретельніше обиратиме замовлення.

«Історично склалося так, що одним з ринків збуту продукції була Російська Федерація. У зв'язку з короткою сезонністю бізнесу та в боротьбі за ринок з китайськими виробниками за останні шість років фабрика не змогла повністю відмовитися від російського ринку», - виправловується виконувач обов'язків голови правління Клавдіївської фабрики Павло Гусаков.

 

 

За його словами, через економічну кризу, викликану насамперед пандемією коронавірусу, він не займався новими проектами та, вочевидь, пропустив це замовлення. Та всю продукцію для російської армії нібито знищили одразу ж після того, як інцидент набув розголосу в соцмережах.

 

«Я поділяю обурення громадськості та перепрошую щодо цієї ситуації. Сподіваюся на відновлення теплого ставлення до імені та колективу фабрики», - підсумував пан Гусаков.

 

Утім, в іншому пості екскурсовод Савченко не радить возити екскурсантів у Клавдієво, бо "такі підприємтсва треба зачищати". Він також повідомив, що після того як він із друзями виявив на фабриці іграшки з логотипом армії Росії, їхнє авто довго не хотіли випускати з території підприємтва. 

 

Тож не дивно, що користувачі лишають гнівні коментарі під постом керівника фабрики Гусакова, закидають йому зраду і обіцяють бойокот продукції фабрики.

 

Зауважимо, що Клавдіївська фабрика існує під Києвом ще з 1948 року. Там виготовляють ялинкові прикраси зі скла, а інколи проводять екскурсії.