Карантин: в Україні вводять пріоритетні торгові години для пенсіонерів

20:20, 18.11.2020
Карантин: в Україні вводять пріоритетні торгові години для пенсіонерів

Заклади торгівлі та послуг зобов'язані ввести для пенсіонерів з 10:00 до 12:00 години для закупівель.

Кабмін вводить так звані пріоритетні години в магазинах для осіб похилого віку. Відтак, заклади торгівлі та послуг зобов'язані ввести для пенсіонерів з 10:00 до 12:00 години для закупівель.

 

Як повідомляє Україна молода, про відповідне розпорядження уряду поінформував міністр охорони здоров'я Максим Степанов у середу.

 

За його словами, введення пріоритетних торгових годин запровадили для того, щоб зменшити кількість випадків інфікування коронавірусом осіб групи ризику.

 

"Люди похилого віку належать до групи ризику. Тому важливо, щоб вони якомога менше контактували з оточуючими, адже відсоток летальних випадків найбільший саме серед людей старше 65 років", - сказав пан Степанов.

 

І додав, що пріоритетні години діють з 10:00 до 12:00.

 

"Ініціатива триватиме на період карантину. Сподіваюся, що всі заклади торгівлі та послуг слідуватимуть цьому", - зазначив міністр.

 

Нагадаємо, до кінця листопада в Україні діє карантин вихідного дня. Також по всій країні повернули загальний карантин - тепер діють обмеження помаранчевої зони.

 

Як повідомляла «УМ», правоохоронці закрили за порушення карантину вихідного дня 2,4 тисячі закладів торгівлі, ресторанів і кафе та спортклубів протягом суботи – неділі, 14-15 листопада.

 

Прем’єр Денис Шмигаль виправдовує причини запровадження урядом карантину вихідного дня і попереджає, що в разі його недотримання добова кількість хворих в Україні може перетнути позначку у 20 тисяч вже через три тижні.

 

Верховна Рада не змогла скасувати карантин вихідного дня під час голосування у вівторок.