На арсеналі в Балаклії прогриміли вибухи: загинули двоє військових (відео)

16:25, 15.11.2019
На арсеналі в Балаклії прогриміли вибухи: загинули двоє військових (відео)

Це не перші вибухи на арсеналі у Балаклії (фото: UA: Харків)

Неподалік від міста Балаклія Харківської області прогриміли поодинокі вибухи на складах зберігання боєприпасів.
 
Під час вибухів двоє військових саперів загинули, четверо військових поранені.
 
Як повідомили у Генштабі ЗСУ, "о 15:20, за повідомленням чергового Центральної артилерійської бази забезпечення боєприпасами, до медичних закладів було оперативно доставлено четверо військовослужбовців ЗС України".
 
Пораненим оперативно надається фахова медична допомога у повному обсязі в медичних закладах.
 
"За уточненою інформацією медиків, троє з поранених - у важкому стані, один - середньої важкості", - додали у ЗСУ.
 
Згодом у Генштабі уточнили, що двоє військових саперів зазнали поранень, не сумісних із життям.
 
За даними Генштабу, військовослужбовці проводили на технічній території військової частини утилізацію встановленим порядком залишків боєприпасів та їхніх елементів, які не можна транспортувати, з урахуванням всіх заходів безпеки, у спеціально обладнаному для цього котловані.
 

Окремо наголошується, що місцевим мешканцям та об’єктам інфраструктури нічого не загрожує, сховища боєприпасів також у безпеці.
 
Наразі на технічній території військової частини проводяться заходи щодо впорядкування місця проведення робіт з утилізації залишків боєприпасів та їхніх елементів.
 
Водночас, як повідомляє UA: Харків, директорка департаменту науки і освіти Лариса Карпова на питання, чи відбувається евакуація і чи задіяні в цьому школи, повідомила: "Ніякої евакуації зараз немає. Ні в яких установах".
 
За інформацією ексначальника районного ДСНС Сергія Черепахи, відбуваються поодинокі вибухи на території арсеналу, розліт уламків 20-30 метрів, горить трава.
 
Мер міста Іван Столбовий також підтвердив інформацію: одиничні вибухи сталися на території військового арсеналу. Зараз мер з'ясовує із військовою частиною, що сталося.
 

Місцеве видання з посиланням на Міноборони повідомляє, що надзвичайна подія у Балаклії сталася при вивезенні снарядів. Один з них вибухнув. Попередньо повідомляється, що один з саперів був поранений.
 
Рятувальники також підтвердили інформацію, але пообіцяли розповісти подробиці пізніше.
 
"Нас викликали на суху траву. Там же на території є містечко, яке відноситься до Балаклії. Подробиці будуть пізніше", - розповів прес-секретар ДСНС в Харківській області Ігор Лупандін.
 
Це не перші вибухи на арсеналі у Балаклії. Зокрема, у 2017 і 2018 роках на складі в Балаклії ставалися пожежі, які спричиняли вибухи боєприпасів.