Леонід Кравчук назвав нелюбов до олігархів «більшовицькою філософією»

18:11, 21.02.2019
Леонід Кравчук назвав нелюбов до олігархів «більшовицькою філософією»

Леонід Кравчук вважає, що олігархи роблять і добрі справи (Укрфото)

Перший президент Леонід Кравчук заявив, що Україні не вдасться йти вперед, поки українці та влада не навчаться поважати бізнес.
 
Про це він сказав на спільному брифінгу з президентами Леонідом Кучмою та Віктором Ющенком після економічного форуму, пише "Українська правда".
 
Перед цим Леонід Кучма пожартував, що в України два вороги - олігархи та Росія
 
"Так ось, олігархів можна швидко знищити, а як з Росією бути? Ось і відповідь шукати можна", - сказав другий президент і згодом зазначив жартома, що треба президенту Росії Володимиру Путіну порадити знищити своїх олігархів, щоб Україна змогла перемогти Росію.
 
Після цього Леонід Кравчук заявив, що не може на таке не відреагувати, оскільки в Україні вже стало звичкою стверджувати, що всі олігархи погані, незважаючи скільки вони всього доброго роблять.
 
"Я звертався часто до людей, чого ви так ставитеся до них (до олігархів, - ред.), адже вони щось роблять, допомагають… А у відповідь, що вони все накрали. Це більшовицька філософія", - стверджує перший президент.
 
"Забрати все… Ну як повернутися? Ви ж дорослі люди? Мертвого воскресити неможливо. Повернутися до старих часів неможливо. Йти треба вперед. Можемо ми йти без цих олігархів вперед? Це пуста розмова. Вони роблять і добрі справи", - додав він.
 
Леонід Кравчук додав, що на економічному форумі говорив про олігархів Віктора Пінчука та Рината Ахметова.
 
"Поки ми не навчимося поважати бізнес, який працює чесно, відкрито і робить щось для держави, йти вперед не вдасться", - підсумував перший президент.
 
У свою чергу Леонід Кучма наголосив, що без крупного бізнесу розвитку країни немає і не може бути.
 
Нагадаємо, раніше Леонід Кравчук заявив, що в разі окупації України Росія б зникла за один рік.