Зеленський і Байден обговорили оборонні спроможності України

18:21, 07.06.2024
Зеленський і Байден обговорили оборонні спроможності України

Зеленський і Байден під час зустрічі у Парижі. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський і президент США Джозеф Байден завершили переговори у Парижі, під час яких обговорили оборонні спроможності України.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Офіс президента 7 червня.

 

Зокрема, Зеленський відзначив символічність цієї зустрічі у Франції в межах відзначення 80-ї річниці висадки союзників у Нормандії.

 

Після зустрічі з Байденом глава держави повідомив, що сторони обговорили оборонні спроможності України, ситуацію на полі бою, підготовку до підписання двосторонньої угоди про безпеку.

 

«Для ефективного захисту від щоденного російського терору Україна має отримати можливості завдавати ударів по військових цілях на території росії. Також важливо посилити захист нашої Харківщини та пришвидшити постачання американської зброї.

 

Дякую за те, що США з Україною. Це необхідно нашому народу для відчуття, що ми не самотні – ми з вами, з нашим стратегічним партнером. Цінуємо лідерську підтримку Сполученими Штатами Української формули миру», - повідомив Зеленський.

 

 

Він подякував Джо Байдену за лідерську підтримку Української формули миру з боку Сполучених Штатів Америки, а також відзначив важливість участі США в Глобальному саміті миру на рівні віцепрезидента.

 

Тоді як президент США запевнив у подальшій підтримці України, а також наголосив, що з часу ухвалення Конгресом Сполучених Штатів рішення вже оголошено про шість пакетів фінансування, включно з новим.

 

«Сьогодні я підписав додатковий пакет на 225 млн доларів, який, зокрема, допоможе вам відновити електромережу. Продовжую говорити, що Сполучені Штати Америки стоять поряд із вами. Ви є оплотом проти агресії. Ми зобов’язані бути поряд. Тому очікую детального обговорення, що робити далі», – сказав Байден.

 

Як повідомляла «УМ», під час переговорів Байдена і Зеленського Пентагон оголосив вміст нового пакету військової допомоги для України