Ріші Сунак розкритикував путінські виправдання війни в Україні

17:35, 09.02.2024
Ріші Сунак розкритикував путінські виправдання війни в Україні

Ріші Сунак вважає заяви путіна смішними. (facebook.com/rishisunak)

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак вважає смішною заяву російського диктатора владіміра путіна в інтерв’ю американському пропагандисту Такеру Карлсону про те, що війна проти України нібито є результатом розширення НАТО.

 

Як інформує Україна молода, таку думку пана Сунака наводить The Guardian у п’ятницю.

 

"росія здійснила незаконне, неспровоковане вторгнення в Україну. Я пишаюся тим, що Сполучене Королівство рішуче підтримувало Україну з самого початку", - сказав британський прем’єр.

 

Він наголосив, що не можна дозволити, щоб така поведінка росії залишилася без контролю.

 

Ріші Сунак додав, що російське вторгнення в Україну вплинуло на рахунки за електроенергію.

 

"І саме тому ми тісно співпрацюємо не лише зі США, але й з союзниками по всьому світу, щоб надати Україні підтримку, необхідну для відбиття російського вторгнення", – зауважив прем’єр-міністр.

 

 

Зауважимо, що Інститут вивчення війни проаналізував інтерв’ю путіна "американському Соловйову" і дійшов до висновку, що президент рф використав його для поширення брехні, перекручування історії і для того, щоб виставити росію жертвою, а не агресором, як це є насправді.

 

Аналітики підкреслюють, що ця триваюча інформаційна операція має на меті приховати очевидний факт, що росія розпочала агресивну війну проти свого сусіда у 2022 році, щоб заплутати пам'ять Заходу про те, що сталося насправді.

 

У скандальному інтерв’ю американському пропагандисту Такеру Карлсону путін також заявив, що Польща у 1939 році нібито "змусила" нацистську Німеччину на себе напасти, оскільки "загралася" і виявилася "занадто незговірливою".

 

Не кліпнувши оком він ніс відверту маячню, нібито Польща співпрацювала з Гітлером, а той "пропонував із Польщею укласти мир, договір про дружбу і союзництво", але вимагав віддати назад Німеччині Данцизький коридор, який пов'язував основну частину Німеччини з Кенігсбергом і Східною Пруссією.

 

В інтерв’ю Карлсону путін приділив близько пів години викладу свого хворого розуміння історії - близько чверті від загального часу інтер’ю. Він почав з часів Русі до якої Москоівя не має жодного стосунку) й закінчив часами СРСР.

 

Диктатор повторив свій улюблений наратив про те, що Україну нібито "створив" Володимир Ленін, а "сформував" її нібито своєю волею Йосип Сталін після Другої світової війни.

 

Як повідомляла "УМ", голова УІНП Антон Дробович розкритикував історичні маніпуляції путіна

 

ДОВІДКА «УМ»

 

Такер Карлсон - колишній ведучий телеканалу Fox News. Після свого звільнення запустив шоу в соцмережі X (раніше Twitter).

Є прихильником путіна. Неодноразово виправдовував російську агресію, поширював фейки про "американські біолабораторії в Україні", кілька разів "захищав" путіна після повномасштабного вторгнення.

 

У росії Карлсона часто називають "авторитетним джерелом новин", особливо коли йдеться про війну в Україні.

 

Карлсон є фанатом республіканця та кандидата у президенти Дональда Трампа.