Сі Цзіньпін відмовив путіну у збільшенні обсягів закупівель російського газу

19:28, 22.03.2023
Сі Цзіньпін відмовив путіну у  збільшенні обсягів закупівель російського газу

Лідер КНР відмовився купувати більше російського газу, оскільки має інші пропозиції. (Фото з відкритих джерел)

Російський диктатор володимир путін не зміг переконати лідера Китаю Сі Цзіньпіня укласти нові енергетичні угоди між країнами: Пекін відмовився збільшити обсяги закупівель російського газу.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Bloomberg, у матеріалі, опублікованому 22 березня.

 

За даними видання, путін пропонував суттєво збільшити постачання газу до Китаю за рахунок будівництва нової гілки магістрального газопроводу «Сила Сибіру».

 

Запуск «Сили Сибіру-2» дозволив би збільшити постачання щонайменше на 50 млрд кубометрів.

 

Однак Сі Цзіньпін не дав «навіть натяку» на прогрес у питанні будівництва нової гілки газопроводу. Китай готовий співпрацювати з росією у деяких сферах, але водночас країна хоче уникнути можливого введення жорстких економічних санкцій.

 

Крім того, у КНР є багато інших пропозицій щодо постачання газу, зокрема, від Катару, США та Туркменістану.

 

«Для Китаю це ринок покупця. Китай може чекати скільки завгодно довго, доки росія не зробить надзвичайно вигідну пропозицію. Додатковий газ зараз не потрібен, особливо після проблем в економіці, які проявилися через карантин», – заявив експерт Бетт Оджерел.

 

Нагадаємо, Сі прилетів до Москви 20 березня, його візит тривав дві доби. У ході переговорів лідер Китаю та путін обговорили «конструктивну роль» Китаю в «українському питанні».

 

Після переговорів із Сі російських диктатор заявив, що мирний план Китаю може стати основою для припинення війни проти України.

 

Як повідомляла УМ, президент Китаю Сі Цзіньпін зробив першу заяву після прибуття в Москву, де у нього запланована зустріч з російським диктатором Володимиром Путіним.