Сі Цзіньпін у Москві назвав рф надійним партнером

13:14, 20.03.2023
Сі Цзіньпін у Москві назвав рф надійним партнером

Китайський лідер Сі Цзіньпін прилетів до Москви. (Фото з відкритих джерел)

Президент Китаю Сі Цзіньпін зробив першу заяву після прибуття в Москву, де у нього запланована зустріч з російським диктатором Володимиром Путіним. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє прокремлівське видання «РИА Новости».

 

«У неспокійному світі Китай готовий з Росією рішуче стояти на варті міжнародного права. Впевнений, що візит стане плідним, надасть нового імпульсу розвитку відносин із Росією», - заявив Сі Цзіньпінь.

 

Він також додав, що Китай і РФ - це нібито "добрі сусіди та надійні партнери", а розвиток відносин двох країн на думку китайського лідера принесе "не лише вигоду", а й так званий "значний внесок у прогрес усього світу".

 

Зокрема, Китай до річниці вторгнення Росії в Україну опублікував свій "мирний план", при цьому не засудивши РФ. Також у ньому не було пункту про вихід російських військ з території України. 

 

Зустріч Путіна і Сі розпочнеться орієнтовно о 15:30 за київським часом. 

 

«Бесіда віч-на-віч, яка продовжиться за неформальним обідом. Сьогодні буде неформальне, але дуже важливе спілкування. Глави держав порушуватимуть найбільш актуальні питання на свій розсуд.

 

Завтра буде основний день держвізиту. Церемонія зустрічі, переговори у вузькому складі, у розширеному складі, підписання документів, заява для ЗМІ, державний обід», - заявив Пєсков.

 

Відомо, що 20-22 березня Сі Цзіньпін відвідує Росію з державним візитом, який стане його першою закордонною поїздкою після переобрання на посаду глави держави на третій термін.

 

Як повідрмляла УМ, лідер Китаю Сі Цзіньпін після зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним, яка відбудеться у Москві уже на цьому тижні планує провести розмову з президентом України Володимиром Зеленським.  Ця розмова буде першою з початку повномасштабної війни Росії проти України.