Ріші Сунак кине виклик режиму путіна на саміті G20 в Індонезії

13:53, 13.11.2022
Ріші Сунак кине виклик режиму путіна на саміті G20 в Індонезії

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак. (facebook.com/rishisunak)

Новий прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак планує кинути виклик злочинному путінському режиму на зустрічі світових лідерів G20 на Балі в Індонезії.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє BBC у неділю.

 

Зазначається, що Сунак вирушив на саміт найбільших економік світу G20 на Балі в неділю вдень.

 

Перед тим британські офіційні особи готувалися до цієї зустрічі, вважаючи, що там буде президент росії путін.

 

Очікувалося, що прем'єр-міністр Сунак разом із іншими світовими лідерами засудить владіміра путіна за його війну в Україні в обличчя. Але минулого тижня Москва заявила, що путін не приїде, а замість нього Кремль направить міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, тож слова гніву будуть спрямовані на нього.

 

Виступаючи перед від'їздом до Індонезії, Сунак сказав, що "війна Путіна викликала спустошення у всьому світі, знищуючи життя та вкидаючи міжнародну економіку у хаос".

 

"Цей саміт G20 не буде "бізнесом як зазвичай". Ми кинемо виклик путінському режиму і викриємо їхнє презирство до того типу міжнародного співробітництва та поваги до суверенітету, який представляє форум G20", - сказав британський прем’єр.

 

До речі, через присутність росії на зустрічі не буде однієї з основних дипломатичних традицій цього зібрання - так званого сімейного фото, де лідери позують для групового знімку.

 

За даними ЗМІ, Велика Британія та Європейський Союз домовилися бойкотувати виступи міністра закордонних справ рф Лаврова на саміті "Групи двадцяти" і закликатимуть союзників долучитися до них.

 

Як повідомляла «УМ», нещодавно прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив про важливу поставку зимового спорядження для Збройних Сил України – загалом 25 тисяч комплектів.